Speltips inför IFK Göteborg – Elfsborg 28/5: Klockrent spel hittat

Spelbloggare Publicerat: 26 May 2017

Valet av spel känns klockrent inför söndagens sena allsvenska match, vilken spelas på Gamla Ullevi mellan IFK Göteborg och Elfsborg – och det handlar om målen…

En tredjedel av Allsvenskan är spelad och det är nu som serien på allvar dras isär – när toppen, mitten och botten börjar cementeras. Av största betydelse att inte hamna på efterkälken, då det blir allt svårare att hämta ikapp.

I tabellen hittas båda dessa parter i mittenskiktet; Elfsborg på 14 inspelade poäng och Blåvitt på 13, men då har de senare nämnda matchen mindre spelad på grund av den uppskjutna bataljen mot AIK. En vinst här skulle innebära att man på allvar plockar in och sätter press i toppstriden.

Blåvitt kommer från en komfortabel 4-0-vinst när GIF Sundsvall besöktes på Norrporten Arena. Å andra sidan har man åkt på ett par stora bottennapp och det är lite svårt att sia varåt det barkar.

Ser vi till Elfsborg har de främst uppmärksammats som seriens kanske ojämnaste lag – i prestationsnivå, men kanske framförallt i den offensiva-defensiva balansen. Finns fantastiska spetskvalitéer och en rad matchvinnare medan defensiven är tunn. Positiva besked är dock att Jon Jönsson är fit for fight och kan ta plats i backlinjen.

Mål åt båda håll?

Det finns väl inte på kartan; annat än en målrik och öppen match?

De offensiva besked som Blåvitt lämnade mot J-Södra var inte bara positiva, utan rentav nödvändiga. Fyra mål framåt! Av stor vikt att få fart på anfallsspelet, hitta rätt och få treorna att ticka in om det ska bli på tal om någon titelstrid.

Elfsborg stod för en helgjuten insats mot J-Södra – 3-0-vinst – men annars haft stora problem defensivt och annat kan man inte räkna med som truppen är balanserad. Vi kan räkna iskallt med att det inte blir någon försvarsmur uppställd, utan här ska spelas fotboll, frejdig sådan.

Och med ett bortalag som läcker defensivt, spelar framåtlutat och levererar offensivt. Ni förstår väl vart vi vill komma?

Att båda sidorna ska näta klipps till 1,65x hos Bethard. Oddset må se lite halvsnålt ut, men värde ska finnas i siffrorna.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja (BLGM – ja)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 28/5
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: