Speltips inför IFK Göteborg – Halmstad 10/7: Köper inte oddssättarnas värdering

Spelbloggare Publicerat: 9 July 2017

Spelbolagen värderar IFK Göteborg som riktigt kraftiga favoriter när Halmstad BK tas emot på Gamla Ullevi – någonting vi inte anser rättvisande utifrån de rådande förutsättningarna.

Efter en vår av alldeles för många onödiga poängtapp spelar Blåvitt med kniven hårt mot strupen – om de ska beblanda sig i kampen om biljetterna ut i Europa. Frågan är; håller man den standarden?

Med två matcher färre spelade än de flesta konkurrenter i tabellen har IFK hur som helst åtta pinnar upp till tredjeplacerade Sirius från den elfteplats som parkeras på. Full pott, och då ser det ändå rätt ljust ut.

I omstarten visade Blåvitt dock upp fina tendenser och vann slutligen med 2-0 i en tuff bortamatch mot Jönköping Södra. Finns mycket att ta med därifrån.

Halmstads poängskörd må ha varit under all kritik och otillräcklig för att kunna lösa ett förlängt kontrakt i Allsvenskan som nykomlingar. 13 matcher har slutat upp i sju pinnar och med det har man en upp till Kalmar på kvalplatsen och fyra till GIF Sundsvall på säker mark.

Men det finns en annan sida av myntet – och det är att HBK varit förtjänta av mycket mer. Hemmaspelet har stundtals varit mycket fint, utan att det betytt att resultat kunnat lösas.

Beskeden på respektive truppfront är positiva. Små, närmast icke existerande, skadeproblem och Blåvitt får tillbaka Sebastian Eriksson, som var avstängd i omstarten, medan Halmstad stärks av att Ivo Pekalski kommer tillbaka.

För stort favoritskap

Att hemmalaget ska gälla som favoriter, till och med klara sådana, är självklart – men känslan är att oddsen lutar över lite väl mycket åt deras håll. Därför; skrällvärde!

Halmstad må vara nästjumbo, men är svårspelade och undertecknad tror starkt att deras skörd kommer vara bättre under resterande del av serien, kontra den var under våren. Den stora akilleshälen är plast – nu spelas matchen på naturgräs.

1-1 mot Elfsborg i omstarten var också ett steg i rätt riktning för HBK. Utöver det är det anmärkningsvärt att bara två av de 13 spelade matcherna i årets allsvenska förlorats med siffror större än uddamålet.

Generellt – liksom här – känns IFK smått överskattade. De har haft ett stort problem i att kryssa för ofta och således inte kunnat få någon skjuts uppåt i tabellen. Exempelvis står resultatraden på hemmaplan i 1-4-0. Endast en vinst!

Tajt och tillknäppt?

Halmstad +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med uddamålet – finns till 1,95x hos Bethard och det är värt att syna.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Halmstad +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 10/7
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: