Speltips inför IFK Göteborg – Hammarby 26/4: Enkelt val av sida

Spelbloggare Publicerat: 25 April 2017

Vi tar oss till Gamla Ullevi, där Blåvitt väntar för Hammarby – två lag som öppnat serien lite svajigt, upp och ner. Hemmalaget presenteras som stora favoriter. Finns det ändå värde att tälja på dem?

Upp och ner – i prestationer liksom resultat. Tabellen håller på att sätta sig och de allsvenska klubbarna står inför olika vägskäl. Toppen eller botten? Övre eller undre halvan?

Här är det ändå Blåvitt som är den kraftfullare parten, fastän de nästan blivit helt bortviftade som en kandidat om Lennart Johanssons pokal – en situation som man inte blivit vana med i hjärtat av Sveriges näst största stad.

Hittills är Blåvitt, fyra matcher in i serien, fortfarande utan förlust – en vinst och tre oavgjorda. Det kan ses ut två perspektiv; stärkande att ännu ha en nolla i förlustkolumnen, men en vinst är snålt. Varåt barkar det? Oerhört svårt att sia.

Hammarby förutspåddes få ett tufft år i Allsvenskan, men hittills kunnat stoltsera med fem inspelade pinnar. Segern kom i bortaderbyt mot AIK – vem kunde se den komma? – och förlusten mot IFK Norrköping. Kryssmatcherna; Kalmar och nu senast mot GIF Sundsvall.

Gästernas mittfältshjärta, Kennedy Bakircioglu, samt Leo Bengtsson har varit sjuka under veckan riskerar att missa matchen. Startplatser lär det inte bli på tal om. Scott Jamieson och Mads Albaek är out för Blåvitt.

Blåvitt bör vinna

Vi höjer redan nu ett varningens finger för oddsjustering – med dropp på spelen till Blåvitts favör. Därför är det på sin plats att investera så fort som möjligt. Uppmaningen; skynda, fynda!

Blåvitt har inte presterat överdrivet bra fotboll i seriestarten, men känns ändå hyfsat stabila. Laget kommer till spel stärkta av bortakrysset mot uppsnackade Östersund, på plastgräs, efter att man kvitterat från 11 meter i de absoluta slutsekunderna. Energivåg att surfa vidare på?

På Gamla Ullevi är IFK dessutom en erkänt tuff och tung motståndare att ställas mot. En av de svåraste uppgifterna i Allsvenskan, utan tvekan – inte minst för konstgräslag, vilket Hammarby är.

Stockholmarna må ha löst hyfsade resultat – derbyvinsten var magnifik, även om den kom med visst flyt – men de brukar studsa uppåt när det vankas derbyn. Förra veckans match mot Sundsvall på Tele2 Arena lyckades inte vinnas; 0-0 blev resultatet trots en handfull skapade chanser. Fanns stora möjligheter att vinna, men fanns också mycket att förbättra.

Summa summarum; visst bör Blåvitt vinna det här?

IFK Göteborg -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med uddamålet – klickas till 1,94x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 26/4
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: