Speltips inför IFK Göteborg – IFK Norrköping 30/7: Höjer svårighetsgraden något

Spelbloggare Publicerat: 29 July 2017

Ett 1X2-tecken tipsas om när IFK Göteborg och IFK Norrköping, två klubbar som det blåser kalla vindar om, brakar samman på Gamla Ullevi under söndagseftermiddagen.

Blåvitts har inte varit en speciellt välmående klubb, framförallt ekonomiskt, på flera år och nu håller det verkligen på att spegla av sig på de sportsliga resultaten; just nu parkeras en anonym elfteplats på i den allsvenska tabellen.

Efter bortaförlusten, 2-4, mot Örebro SK och inför hemmamötet mot samma lag fick Jörgen Lennartsson sparken som tränare för klubben. Den tillfälliga lösningen blev Alf Westerberg och i hans första match som huvudansvarig fanns det mycket positivt att höja upp, men allt det hamnade lite i skymundan eftersom 2-0 tappades in till 2-2 i slutminuterna. Uruselt!

Förutom tränarsituationen har även den lojale profilen Mattias Bjärsmyr lämnat för spel i Turkiet, vilket i alla fall till viss del borde kunna förklaras i interna konflikter.

Femteplatsen i tabellen hittas IFK Norrköping på och endast målskillnad skiljer dem åt från det åtråvärda topp tre-skiktet, de klubbar som med all säkerhet får spela Europakval – men saker och ting håller på och har även runnit dem ur händerna.

I praktiken betyder det för ”Pekings” del att EL-kvalet trillats ur – mot den litauiska blåbärsklubben Trakai – och att de tre matcherna efter sommaruppehållet förlorats. Småtuffa matcher i Allsvenskan, ja, men det håller förstås inte.

Kryssat 6/7 hemmamatcher

Ett 1X2-tecken, alltså – och det är krysset som lockar oss.

Prestationen som Blåvitt stod för senast var ett stort kliv framåt, men de lyckades inte vinna och den typen av matcher kan slå hårt mot moralen och självförtroendet. Laget har ju svårt att dra det längsta strået i tajta matcher.

Det är till och med så att 7/15 matcher i årets allsvenska slutat oavgjorda för Blåvitts del. På hemmaplan är statistiken ännu mer uppseendeväckande – en vinst, sex kryss och noll förluster.

Gästande Norrköping har tappat allt, men det borde vända inom kort och nu finns det bara Allsvenskan att fokusera på. Europa League varvat med seriespelet verkade bli lite för mycket för en förhållandevis tunn trupp, i europeiska mått.

Men att komma till Gamla Ullevi och vinna, det är uppenbarligen svårt. Istället – gnetar till sig ett kryss?

1-1 är mitt förhandstips – ett resultat som Blåvitt tycks spela var och varannan vecka…

Oavgjort, rakt kryss, plockas till 3,70 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 30/7
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: