Speltips inför IFK Göteborg – Östersund 22/10: Spelschemat tar ut sin rätt

Spelbloggare Publicerat: 21 October 2017

Ett 1X2-tecken är identifierat och klickat i söndagens allsvenska match mellan IFK Göteborg och ett Europaaktuellt Östersunds FK på Gamla Ullevi.

Allsvenskan lider mot sitt slut. Lagen har tre matcher vardera kvar att avverka och enbart ett mirakel – nåja – skulle kunna få Östersund att bli en del av topp tre, när de har fem pinnar upp till Djurgården på den där åtråvärda bronsplatsen.

Däremot lever hoppet om att ta över fjärdeplatsen från Häcken precis ovanför, en plats och två pinnar, vilken beroende på nästa års vinnare av Svenska Cupen kan leda ut i ett nytt Europa League-kval.

Och årets Europasejour har varit fenomenal för Östersunds del. Storklubbarna har värjts undan på löpande band och de är med ena foten i EL-slutspelet efter vinster över Zorya och Hertha Berlin samt oavgjort, nu i veckan, mot Athletic Bilbao. Sett till hur matchbilden utvecklades var ÖFK, utan tvekan, värda att vinna den matchen.

IFK Göteborg har haft ett desto mer hektiskt år, i negativ bemärkelse; uteblivna resultat och nu en sjundeplats i Allsvenskan. Enbart heder och enskilda platser uppåt eller neråt att spela för under slutspurten. Motivationen, hur står det till med den?

Fördelarna: schemat och underlaget

Gästande ÖFK må ha mer att spela för under den allsvenska slutspurten, men störs å andra sidan av ett tajt spelschema till följd av Europa League-spelet. Det har ställt till med problem i serien förut och det kan mycket väl fortsätta så.

Vi kan iskallt räkna med hejvild rotation från Östersund och även om de har en bra bredd i truppen, är det klart att det tär på kvaliteten i startelvan. Ganska betydande skillnad – något som öppnar upp för Blåvitt att spela hem hela potten.

Efter en sämre period har Blåvitt hittat stilen med besked och har vunnit två matcher på raken – med 4-0 över Sirius och 2-1 över Halmstad. Ger tändvätska för att slutspurta i stil, månne?

En annan fördel, en som inte ska underskattas, för IFK är att matchen spelas på naturgräs, mot ett av seriens mest fullfjädrade konstgräslag.

2,50 gånger pengarna för ettan, det duger väl? Spelet placeras hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: IFK Göteborg vinner, rak etta
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (1 000 kr bonus!)
Spelstopp: 15:00, söndag 22/10
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: