Speltips inför IFK Norrköping – AIK 1/6: William Hill dukar upp spelvärde

Spelbloggare Publicerat: 31 May 2017

Allsvensk toppfotboll väntar mellan IFK Norrköping och AIK under torsdagskvällen och spellyckan testas på målmarknaden, där William Hill hamnat lite snett.

Tvåan mot sexan är det vi har här.

Toppduon, som då består av Norrköping och Malmö, har ryckt ifrån lite i tabellen. En pinne skiljer dem åt och till trean Djurgården, fem. AIK har dock en superchans att knappa in här, då de alltjämt har en hängmatch sedan matchen mot IFK Göteborg blev uppskjuten. Sex pinnar finns att hämta in mot kvällens motståndare.

En förlust skulle vara förödande för AIK:s del, om de står fast vid målsättningen om att utmana om Lennart Johanssons pokal. Lite mer spelrum för Norrköping, som ändå vill ta täten tillsammans med mästarna MFF.

Mycket talar för en riktigt bra fotbollsmatch här. Det är två, i allsvenska mått, mycket starka lag och de är båda i superb form. Därför – upplagt för fest på Östgötaporten? Alla möjligheter finns.

AIK förlorade förvisso senast mot Malmö på Friends Arena, 0-1, men det var en jämn tillställning och matchens enda mål släpptes in så sent som i den 93:e minuten. Oerhört tufft, men det var fortfarande hyfsat positiva miner från spelare och ledare efter slutsignalen. En bra prestation att ta med – och innan matchen hade man tre raka vinster samt fem utan förlust.

Närmast helt omvänt var det för Norrköpings del förra veckan; en sämre prestation – men tre poäng. Laget kom undan med en 3-2-seger över Halmstad, utan att spelet alls satt som det skulle. Med den är fyra matcher efter varandra vunna.

Underspelet smakar mumma

När Norrköping spelar på hemmaplan, då blir det oftast fart och fläkt. När AIK spelar, oavsett om det är hemma eller borta, blir det oftast tillknäppt, tajt och målsnålt. Så, vad kan vi förvänta oss av den här matchen?

Känslan är att oddssättarna blivit lite för inriktade åt IFK:s sida – medan undertecknad tror att AIK kommer kunna sätta käppar i hjulen för motståndarnas frejdiga offensiv. Nollan hade trots allt hållits i fem matcher på följden innan den snöpliga förlusten mot MFF.

Framåt är AIK å andra sidan väldigt uddlösa, speciellt när Henok Goitom är borta. Här är även Stefan Ishizaki, som med sin fina doja alltid skapar mycket, out. Varken Eero Markkanen eller Sulejman Krpic har visats vara större hot för motståndarna.

Chansen för en klassisk proppen ur-match för AIK:s del – med mål både framåt och bakåt, i mängder – finns ju förstås, i synnerhet då ”Peking” är en offensivt lagd motståndare, men här överdrivs väl målmöjligheterna ändå?

Under 2,5 baljor smakar mumma till de 2,15 x insatsen som William Hill presenterar – ett odds de sticker ut med på marknaden. Risk för justering?

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 1/6
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: