13 juli 2017 IFK Norrköping Trakai

Speltips inför IFK Norrköping – Halmstad 27/5: En favorit att lita på

Det är toppen mot botten på Östgötaporten, där titeljagande IFK Norrköping väntar för tredjejumbon Halmstad BK. Vad kan vi vänta oss här?

Norrköping har verkligen visat framfötterna under den första tredjedelen av Allsvenskan och när 0-1 vändes till en 2-1-vinst över serieledande Malmö på Swedbank Stadion efter mål i den 82:a och 85:e matchminuten, båda efter hörnor, senast så visade man att man har i toppen att göra.

Den vinsten betyder att avståndet upp till MFF nu endast är på en pinne och striden om Lennart Johanssons pokal lever i högsta möjliga grad.

I den andra änden av tabellen hittar vi alltså nykomlingen Halmstad, som är tredjejumbo, alltså på den plats som leder till kval mot Superettan – ett kval som de vann förra året, när de kom upp från andradivisionen.

Facit för HBK är endast sex pinnar på tio matcher, men spelet har absolut gjort sig förtjänt av en större skörd. Till säker mark och Örebro ovanför har man tre poäng medan Kalmar och AFC Eskilstuna jagar häck i häl.

David Mitov Nilsson är tillbaka i IFK:s trupp efter ett långt skadeuppehåll. Huruvida han får spela eller ej är oklart. Gästernas Oliver Silverholt kan också få en plats i truppen, men det blir på sin höjd några minuter då matchformen saknas. Annars få nyhetsvärden.

Det här ska vara klasskillnad

Det var fantastiskt imponerande av Norrköping att sent vända och vinna över Malmö – på bortaplan. Den tuffaste matchen i hela Allsvenskan.

Nu står ett iskallt Halmstad på andra sidan planhalvan och de borde värjas undan av bara farten, så god som formen är; tre raka vinster och sju utan förlust. Hemmaspelet är också erkänt solitt. Alltid tufft att komma till Östgötaporten.

Sedan växer hemmaplansfördelen flera nivåer i och med att matchen spelas på en snabb plastmatta, vilket knappast gynnar Halmstads spel.

Halmstad har inte lyckats vinna sedan den allsvenska premiären och innan 0-0-krysset mot Örebro förra veckan, hade fem förluster efter varandra radats upp. I vissa matcher, förtjänt, i andra, mindre förtjänt. Ändå; det tär på krafterna.

Här ska det inte vara mycket till snack och Norrköping bör betraktas som något större favoriter än vad oddssättarna menar, varpå vi spelar dem med -1,5 mål (asian handicap) till oddset 1,98x hos Bet365. Det betyder att spelet prickar om de vinner med minst två baljors marginal.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 27/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 74%
X: 18%
2: 10%
Över 2,5 mål: 67%
Under 2,5 mål: 36%