13 juli 2017 IFK Norrköping Trakai

Speltips inför IFK Norrköping – IFK Göteborg 4/6: Två klassiska lag möts

Det vankas klassikermöte mellan IFK Norrköping och IFK Göteborg i den sista omgången inför sommaruppehållet och vi plockar ut ett halvförsäkrat handikappspel värt 1,93 x insatsen.

Två av landets mest klassiska storklubbar möter varandra, men statusen i klubbarna är vitt skild.

Norrköping står starkt och är den främste utmanaren till serieledande Malmö, som under lördagen spelar mot Jönköping Södra. Laget har båda skrapat ihop 24 pinnar, tre färre än MFF. Press att vinna här, om man på allvar inte ska bli frånspurtade.

Mja, Göteborg imponerar inte. Lite kaotiskt i klubben, en urusel ekonomi och ett ganska ointressant lag. Med tio matcher spelade – den mot AIK blev ju, som känt, uppskjuten – är facit på 14 poäng och det känns helt uppenbart; det blir en plats i mittenskiktet av tabellen. Saknas kapacitet för att utmana om Europaplatserna.

Mikael Boman, Blåvitts anfallspjäs, har varit sjuk i veckan och fastän han haft ett par hela träningspass finns viss risk att han inte kan medverka. Inleder på bänken? Norrköpings trupp är alltjämt skadeskjuten, men ingenting nytt finns på tapeten.

Norrköping urstarka hemma

Gillar hemmalagets möjligheter här och de får förtroendet på spelfronten.

Det är faktiskt lite förvånande vilka siffror som dukas ut med alla de faktorer som talar för Norrköping; hemmaplan, plastmatta, formen och även kvalitet.

Blåvitt var illa ute i veckans hemmamatch mot Elfsborg och det var med nöd och näppe som 1-1-krysset löstes och man har haft svårt att räcka till när nivån höjts. Här väntar en av årets tuffaste bortamatcher.

Sedan kan man inte bortse från att Göteborg har problem på bortaplan i allmänhet och plast i synnerhet.

Innan Norrköpings 0-0-kryss mot AIK hade fyra raka vinster plockats och de kan stoltsera med hela nio matcher i rad utan förlust. Ser ljust ut och i Peking har MFF verkligen fått konkurrens i kamp om Lennart Johanssons pokal.

På Östgötaporten är Norrköping erkänt svåra att handskas med och det finns ett stort självförtroende i laget. Svårt att se dem förlora här, mot ett småkallt Blåvitt, och de tre pinnarna borde vara nära till hands.

Därför spelas IFK Norrköping -0,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid oavgjort – till 1,93 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:30, söndag 4/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 47%
X: 28%
2: 29%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%