Speltips inför IFK Norrköping – Trakai 13/7: Tredje kvalrundan i sikte

Spelbloggare Publicerat: 12 July 2017

Trakai står för motståndet när IFK Norrköpings jakt på en Europa League-gruppspelsplats intensiveras. Första matchen i dubbelmötet spelas på Östgötaporten, varifrån det inte borde vara något större snack om saken. ”Peking” –  solida favoriter?

Europaveckan snurrar på i full rulle för de svenska kvalmedverkande. Under torsdagen lämnas Champions League åt sidan och det är fullt fokus på Europa League.

En relevant fråga är; hur bra är tajmingen för den här matchen att komma för Norrköping? Efter sommaruppehållet har de svajat till och förlorat två raka, allsvenska matcher – mot Örebro SK och Elfsborg. Däremellan avancerade man dock vidare från den första EL-kvalrundan efter att ha vunnit över kosovanska Prishtina med tennissiffrorna 6-0 i dubbelmötet.

Det är ju lite av ett fenomen; att de allsvenska klubbarna tenderar att tappa i Allsvenskan under deras sejourer i Europa. Bredd är ett problem.

Motståndet, då? Litauiska FK Trakai! De är en klubb på framfart, som de två senaste åren stått för deras bästa resultat – i historien. Andraplatser har det blivit och just en sådan står de på under den stundande säsongen.

Det bjöds också på en stor skräll från Trakai i den första kvalrundan, när skotska St. Johnstone skickades ut efter en 2-1-vinst borta och 1-0-dito hemma.

Bet365 sticker ut hakan

Norrköpings dunkla form och Trakais stora skräll till trots – normalt ska det vara klasskillnad och denna afton lämnas förtroendet i hemmalagets händer när Bet365 sticker ut med spelvärda siffror.

Det är uppenbart att mycket fokus är på årets Europaspel från IFK:s sida, men det vore förstås att föredra att göra den här processen så kort som möjlig, som i den första kvalrundan mot Prishtina; 5-0 efter 40 minuter på Östgötaporten! Då kan man slå av på takten närmare slutet och spara krafterna till kommande uppgifter.

Det är nära på amatörer som Norrköping ställs mot. Litauisk klubbfotboll är oerhört tunn och saknar parter som kan utmana i Europa; bara det faktum att Trakais hemmaarena tar emot så få åskådare som 2 500 är ett klart riktmärke på vilken blåbärsmotståndare de är.

Eftersom Trakai har så pass lite erfarenhet av Europafotboll kan det vara svårt att sätta en helt rättvisande etikett på dem, men resultaten av deras äventyr – bortsett från dubbelmötet mot St. Johnstone – är allt annat än positiva. Förra året; borta mot estländska Nomme Kalju, 1-4-torsk, och året innan dess, 0-4 i baken borta mot cypriotiska Apollon.

1/1 (HT/FT) finns till 1,91x hos Bet365 och det är en marknad de sannerligen sticker ut hakan på – och vi vill inte vara sena med att utnyttja det. Spelet sitter om Norrköping leder i halvtid och vinner efter fulltid.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: 1/1 (HT/FT)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, torsdag 13/7
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: