Speltips inför Inter – Lazio 30/12: Upplagt för skräll

Spelbloggare Publicerat: 30 December 2017

En äkta höjdarmatch väntar i Serie A. Det handlar om Inter, som helt och hållet tappat stilen, mot ett fortsatt formstarkt Lazio. Som situationen ser ut – visst har vi en favorit i stor, stor fara?

Briljans har runnit ut i katastrof. Håller Inter på att tappa greppet helt? Från närmast omöjliga att rå på, har den senare delen av december månad lämnat allt annat än positiv eftersmak. Toppen på isberget var veckans cupförlust mot ärkerivalen AC Milan; 0-0 efter fulltid och sedermera en insläppt balja i förlängningen.

Innan dess? Två raka Serie A-förluster – mot Sassuolo respektive Udinese. Toppkonkurrenterna Napoli och Juventus har härmed spurtat ifrån något och upp till toppen av kullen har tabelltrean Inter fem pinnar. Gäller att studsa tillbaka så fort som möjligt. Varför inte redan här?

Samma cupspel som Inter trillade ur, har Lazio avancerat vidare i. Detta efter att ha värjt undan Fiorentina med ett mål mot noll. Formen är fortsatt fin och här kan ett rejält skutt mot Champions League-platserna tas. Beroende på utfallet i Romas match mot Sassuolo kan de till och med passera dem.

Den starkast lysande stjärnan i succélaget Lazio har varit Ciro Immobile; med 16 baljor på samma antal spelade seriematcher. Han kommer, utan tvekan, vara ett hett ämne under transferfönstret…

Lagen saknar två spelare vardera; Inter Danilo D’Ambrosio samt Miranda. Lazio – Davide Di Gennaro och Felipe Caicedo. Med andra ord; ingenting av nyhetsvärde…

Bättre form för Lazio – trötta ben i Inter

Ser det här som en riktig smashmöjlighet för Lazio. Bättre tajming att ställas mot Inter och därmed knappa in på toppen kan de knappast få. Tar minst en pinne, med bra chans på hela potten?

Formen är stark i Lazio, som har tre vunna, ett kryss och noll förluster under december månad. Känns stabilt, det hela. Detta helt till skillnad från Inter… Faktum är att de, under ordinarie tid, inte vunnit en enda av de fem senaste matcherna och på dessa bara hittat nätet vid ett tillfälle. Vad exakt som hänt, det är svårt att säga.

Den startelva som Inter presenterade i cupmötet mot Milan var stark och flera av de mest betydelsefulla pjäserna fick spela 120 tuffa derbyminuter. Det var bara tre dagar sedan. Detta medan Lazio bara behövde 90 minuter för att värja undan Fiorentina och därutöver fått vila en extra dag.

Allt som allt känns Lazio +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort i matchen – som ett kanonspel till 1,95x hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Lazio +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 18:00, lördag 30/12
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: