13 oktober 2018 Irland Danmark Speltips

Speltips inför Irland – Danmark 14/11: Öppet inför returen

I fokus: mål, specifikt i första halvlek. Blir det 45 tajta eller öppna minuter i playoffreturen mellan Irland och Danmark? Svaret hoppas vi ha.

– Vi kommer vara disciplinerade. Vi vet att vi kan göra mål, vi är hemma och måste gå för det. Men vi har fortfarande respekt för dem, säger Irlands Shane Duffy enligt The Guardian.
Försvinnande lite bollinnehav och i alla fall en radda målchanser för Danmark, ändå lyckades Irland hålla det mållöst på Parken i Köpenhamn. När dubbelmötet, som ska avgöra vilken av nationerna som får spela VM kommande sommar, är i halvtid – är det också helt öppet. Precis hur som helst kan det sluta.

Trots att Danmark alltså inte förmådde att spräcka den där matchnollan anses de, av bookiesarna, vara knappa favoriter till att stå som vinnare när dubbelmötet är summerat. Rättvisande? Visst borde det vara det. Danskarna avancerar ju exempelvis vidare på alla oavgjorda resultat förutom 0-0, som i sin tur leder till förlängning.

En av de främsta faktorerna som fört såväl Irland som Danmark hit, har varit det starka försvarsspelet. Länderna släppte in minst mål i respektive kvalgrupp, Irland sex stycken, och Danmark åtta. Defensivernas kamp?

Det är en del skadebekymmer. James McCarthy och Richard Keogh är två av de indisponibla spelarna. Däremot får de tillbaka Hull Citys David Meyler som ett alternativ för startelvan, efter att han varit avstängd i det inledande mötet. Danmark har lyxen att vara utan nämnvärda avbräck och kan ställa ut den bästa möjliga startelvan.

Mållös första halvlek

Första halvleken och mål, eller snarare bristen på dem. Det blir vårt fokus på spelfronten inför matchen.

De andra matcherna i dubbelmöten likt detta tenderar att bli mer öppna, men då handlar det om att det finns ett resultat att spela på som innebär att ena parten måste jaga. Nu är det lite mer komplicerat än så eftersom vi har 0-0 på tavlan inför matchen.

Av Irland vet man alltid vad som väntar; ett gediget arbete över hela banan, säkra före det osäkra och ett kompakt försvarsspel. Bara för att de är på hemmaplan betyder det inte att de, åtminstone från start, kommer spela ut hela registret.

Danmark har förstås en hel del respekt för Irland och som bortalag blir det lite knepigt att avväga hur man ska gå tillväga i spelmönstret. Undertecknad tror att de kommer känna på motståndet från start, för att sakta men säkert trappa upp tempot.

Med andra ord; en tillknäppt start och första halvlek. Eftersom ett mål åt det ena eller andra hållet kan öppna upp matchen totalt, föredrar vi att inte klippa underspelen på matchen som helhet.

Under 0,5 mål i halvtid finns till 2,20 gånger degen hos LeoVegas. Det är, utan tvekan, värt att testa.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 0,5 mål (första halvlek)
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 20:45, tisdag 14/11
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 32%
X: 33%
2: 36%
Över 2,5 mål: 33%
Under 2,5 mål: 71%