9 oktober 2017 Island Kosovo

Speltips inför Island – Kosovo 9/10: Skrällen kan fullbordas

Island slutar inte överraska fotbolls-Europa! Med en vinst i den avslutande kvalmatchen, hemma mot Kosovo, säkrar de en plats i nästa års världsmästerskap. Huruvida de lyckas eller ej låter vi andra svara på – och testar istället lyckan på målmarknaden.

Som en blixt från klar himmel är det Island med allt i egna händer – i jakten på direktplatsen mot VM 2018. Vem kunde tro att situationen skulle se ut som sådan, i och med det helgjutna grepp Kroatien, som på pappret är klart bäst bland konkurrenterna i gruppen, hade om förstaplatsen.

Lite skoj kuriosa inför avslutningen är att Island, om de löste denna mästerskapsplats, skulle bli den minsta nationen att nå VM – i historien.

Situationen har blivit som sådan tack vare Kroatiens tapp efter 1-1 mot Finland förra veckan samt förlusten mot Turkiet månaden innan medan Island har vunnit över Turkiet, 3-0 på bortaplan, och Ukraina, 2-0 hemma. Galet stark slutspurt av skandinaverna; två klara vinster över två av huvudkonkurrenterna i toppstriden.

En förlust här skulle dock kunna betyda att Island petas ner som herre på täppan, om matchen mellan Kroatien och Ukraina inte skulle sluta oavgjord.

Lite sämre på att föra matcherna

Givetvis råder klasskillnad. Island har vuxit fram till en stark fotbollsnation, som håller i den bästa av konkurrens, medan Kosovo saknar såväl materialet som organisationen att utmana. Men kommer Island köra över motståndarna? Inte så säkert, den saken.

Island är i toppform, men brukar inte få ut deras bästa när de är pressade att föra matcherna – och därför kan siffrorna hållas nere. Bäst levererar de lite svårare matcherna, på pappret.

Kosovo har sällan, begränsningarna till trots, blivit överkörda här i kvalet och bara förlorat en av de nio matcherna med siffror större än tre mål. Är ej oävet. De senaste matcherna; en 0-2-förlust mot Ukraina, en 0-1-dito mot Finland och detsamma, 0-1, när Kroatien besöktes.

Tror vi kan komma att bjudas på en hyfsat tajt och med spännande fajt än vad oddssättarna misstänker att det kommer bli. Gissar på 2-0 i matchen.

Under 3,5 mål spelas till 1,72 x polletterna hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 9/10
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 88%
X: 10%
2: 4%
Över 2,5 mål: 45%
Under 2,5 mål: 58%