11 juni 2017 Island Kroatien

Speltips inför Island – Kroatien 11/6: 1X2-tecken plockas ut

När VM-kvalet vänder står vi inför en tokintressant batalj mellan tvåan Island och ettan Kroatien, varpå vi plockar ut ett välbetalt 1X2-tecken.

Island har charmat en hel fotbollsvärld och det hela exploderade med Lasse Lagerbäcks inträde som förbundskapten och nivån hållits uppe även efter hans sejour. Landet har hittills stått för ett urstarkt VM-kval och är nu tvåa, tätt följda av Ukraina och Turkiet, samt bakom just Kroatien i topp.

Om det skulle bli en hemmavinst här, kliver Island upp på samma antal pinnar som Kroatien, 13 stycken. En omvänd seger skulle dock innebära att Kroatien, i praktiken, säkrar gruppens förstaplats och att striden om andraplatsen tajtas till ännu mer.

Givetvis presenteras Kroatien som klara favoriter och marknaden har bidragit med att spela ner dem rejält. I skrivandets stund står 1X2-marknaden i 4,20-3,45-2,10 och med det är det minst ett par decimaler som flyttats över från den ena till den andra sidan.

Tuff bortamatch

Kroatien osar klass, det ska vi inte sopa under mattan med. De håller en helt annan nivå, på pappret, än Island – men om det någonting vi lärt oss i landslagssammanhang de senaste åren, är det att islänningarnas gyllene generation aldrig ska räknas ut.

Och hemma i Reykjavik kan Island slå på stort mot vilket motstånd som helst i världen, vilket vi fått svart på vitt vid flera tillfällen. Den tekniska förmåga som de största pjäserna är överlägsna i, har de en stark förmåga att neutralisera med ett hårt kollektivt arbete och tajt samspel mellan lagdelarna. Effektiv, cynisk fotboll!

Matchen i Zagreb slutade i en 2-0-vinst för Kroatien – en rättvis sådan – men Island visade hur svåra de är att få hål på och det var inte fören på stopptid som spiken i kistan kunde komma. Om det var en tuff fajt för kroaterna – vad blir då detta?

Med situationen som råder i tabellen, där Kroatien har ett försprång om tre poäng mot Island, borde de inte vara fullt missnöjda med kryss såhär på förhand. Om det skulle stå oavgjort en bit in i andra halvlek har jag svårt att se dem pusha upp positionerna alltför högt.

Krysset får sig en peng till 3,45 x insatsen hos Bethard, som höjt deras välkomstbonus till 125% extra upp till 1 250 kronor.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 11/6
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 24%
X: 29%
2: 48%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 61%