Speltips inför Istanbul Basaksehir – Konyaspor 31/5: Turkisk cupfinal!

Spelbloggare Publicerat: 30 May 2017

Utbudet av fotboll är – för att ta det till underdrift – sådär just nu, men under onsdagen vankas turkisk cupfinal mellan Istanbul Basaksehir och Konyaspor, vilken visas på TV3 Sport med start 20:30.

När de stora europeiska toppdivisionerna nyligen avslutats, är det turkiska fotbollspelåret i dess slutfas och här väntar cupfinal strax innan den avslutande omgången av Süper Lig – och egentligen allt fokus är här. Bortsett från bottenstriden, så är tabellen mer eller mindre satt.

Basaksehir kommer bli tvåa i seriespelet, oavsett resultat, och kunde för deras del dessvärre utmana Besiktas in i det sista. Här kommer chansen till revansch – en cuptitel. Den vill man förstås på bästa sätt ta vara på.

Gästerna har varit en stor besvikelse under säsongen. En tredjeplats blev det i fjol och nu är man nere i mitten och cirkulerar. Tiondeplatsen, alltså till och med den undre tabellhalvan, står man på just nu och det handlar bara om ett par positioner upp eller ner inför avslutningen. Upprättelse här?

Júnior Caicara och Mehmet Batdal saknas för hemmalaget medan Konyaspors enda avbräck är på Halil Ibrahim Sönmez.

Känslan: fint spelvärde

Nya, mäktiga New Ekisehir Stadium är platsen för matchen, alltså neutral plan, och någon hemma-/bortafaktor finns därför inte att ta hänsyn till.

Att bedöma finns då formen och kvaliteten hos de medverkande parterna och sedan väga det mot de uppdukade oddsen – och för min del är det inte alls svårt att ta ställning och ännu enklare blir det då Betsson står för ett småunderligt utstick.

Formen är mycket fin i Basaksehir! Inte en enda av de tio senaste matcherna har förlorats och merparten av dem har slutat i vinster. I cupens semifinal värjdes toppkonkurrenten Fenerbahce ut och det visar på styrka.

Klart sämre ser det ut för Konyaspors del. Som nämnt; en plats på den undre tabellhalvan och dessutom har fem av de åtta senaste matcherna förlorats.

Och lite mer relevant statistik på det; 27 pinnar skiljer dem åt i Süper Lig. Det är inget snack om saken, vem som ska gälla som favorit. Klar sådan.

Att Istanbul Basaksehir ska vinna under ordinarie tid spelas till 2,18 x insatsen hos Betsson. Där betalar de runt tio punkter högre än de flesta andra konkurrenter.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Basaksehir vinner, rak etta
Odds: 2,18 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp: 20:30, onsdag 31/5
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: