Speltips inför Istanbul Basaksehir – Sevilla 16/8: Avvaktande första möte

Spelbloggare Publicerat: 16 August 2017

Turkiskt ställs mot spanskt i playoffrundan mot Champions League – uppstickaren Istanbul Basaksehir och ett Sevilla som växt fram till specialister på Europaspel. Från match ett i Istanbul hämtas ett målspel.

Att se Istanbul Basaksehir på den här nivån ska bli mycket intressant. De är den kanske främsta uppstickaren i den turkiska klubbfotbollen och förra årets andraplats, bakom ett suveränt Besiktas, var det största som åstadkommits i klubbens historia – och detta blir deras Champions League-debut.

Turkarna skickade ut belgiska Club Brugge i kvalrunda tre. Bortamötet slutade 3-3 och hemmaditot 2-0.

Sevilla är, helt till skillnad från motståndarna, vana med att spela på den här nivån och de senaste åren har de vuxit fram som lite av specialister på Europaspel. De trillade förvisso ur CL-slutspelet redan i åttondelsfinalen mot Leicester City senast – men hade dessförinnan vunnit Europa League tre år efter varandra. Det är därför med viss press som spanjorerna tar sig an det här dubbelmötet.

Hemmalaget rapporteras bli utan försvarspjäserna Aurelien Chedjou och Egeman Korkmaz samt anfallaren Mehmet Batdal. Sevillas tränare Eduardo Berizzo ser ut att kunna vraka i hela sin trupp och därmed ställa ut den bästa möjliga startelvan för kvällen.

Underspelet lockar oss

Misstaget att underskatta Basaksehir ska inte göras och åtminstone här på hemmaplan ska de kunna streta emot hyfsat, tänker jag.

Ändå är det inte de raka skrällspelen som lockar, utan det stora värdet hämtas från målmarknaden. Sevilla är den bättre parten och skulle kunna kliva på framåt – men känslan är att de kliver in med viss försiktighet i matchen, visar respekt för motståndarna och istället satsar på att sätta in dolkstöten på hemmaplan.

En bortamatch i Turkiet är ju knappast den enklaste av uppgifter…

De inledande matcherna av två i dubbelmöten som detta blir oftast mer tillknäppta än de avslutande sådana, när det inte finns resultat att spela på från start.

Så, två lag som visar respekt för varandra?

Under 2,5 mål är spelvärt till de 1,85 gånger pengarna som presenteras av LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 16/8
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: