Speltips inför Italien – Sverige 13/11: Spel på bollinnehav

Spelbloggare Publicerat: 13 November 2017

Ena foten är i VM. 90 minuter av kopiöst arbete återstår för Sverige, som sitter i en mycket bra sits inför returen mot Italien. Till den bjuder vi på Spelbloggare.se på ett specialspel – ett bollinnehavsspel.

Det blev en svensk vinst på Friends Arena och nu är VM i Ryssland 2018 nära, nära. Siffrorna skrevs 1-0 efter att inhoppande Jakob Johansson, via försvarsfötter, skickade in bollen med cirka halvtimmen kvar av matchen.

Arbetsinsatsen var beundransvärt på alla sätt och vis, men visst var det med en rejäl dos tur som vinsten kunde inkasseras? Bland annat hade Italien en boll i ramen under den andra halvleken, där det skapades en hel del.

– En skön känsla. Vi håller nollan och i halvtid ser det bra ut. Det är lite fördel oss men det kommer bli tufft krig på måndag, säger försvarspjäsen Ludwig Augustinsson inför matchen, rapporterar Expressen.

Ett orosmoment till returen är att Albin Ekdal är ett osäkert kort. Han har problem med framsida lår och har inte kunnat träna förfullt under veckan. Ännu värre är det för Italien, som har en av deras nyckelspelare i mittfältaren och PSG-spelaren, Marco Verratti, avstängd.

Tillåts föra dansen – bäddar för italienskt bollinnehav

Italien tilläts ha en hel del boll på Friends Arena, särskilt i den andra halvleken, och nu när det vankas bortamatch och att bevaka resultat för Sverige borde dominansen, rent bollinnehavsmässigt, bli ännu större.

Därför är det lite uppseendeväckande att bollinnehavslinan är nere på 59,5%. ”Gli Azzurri” hade 63% av bollen senast – och nu är det som bäddat för att Italien ska styra och ställa – inte Sverige emot, heller.

En annan fundamental del i vårt spel är tanken om att Sverige kommer göra det svårt för Italien. Arbetsinsatsen var fantastisk på Friends Arena – försvarsspelet, över hela banan, imponerande – och nu kommer ännu en kopiös dito krävas. Tror Italien kommer ställas inför problem att spräcka matchnollan här.

Undertecknad skulle till och med vilja påstå att det är knapp fördel för Sverige när dubbelmötet är i dess halvtidspaus. Spelen till deras favör, på resultatfronten, kan locka – men bollinnehavet för Italien känns ännu mer passande.

Italien över 59,5% bollinnehav är ett mycket fint spel såhär på förhand. Oddset är 1,85 och det presenteras av Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Uppdaterat: Extraspel

Eftersom oddset redan sänkts så uppdaterar vi på Spelbloggare med ett nytt speltips till ödesmatchen. Detta publicerades runt 09:00, måndagen.

Och, precis som vi redan varit inne på, är det tanken om att Sveriges chanser undermineras här. Det är klart att Italien, särskilt på hemmaplan, ska ha ett betydande favoritskap, men i rådande situation kan de inte påstås vara utan fara.

Skulle Sverige få in ett mål, då måste Italien stå för minst tre – och det skulle kunna ställa till det; att det blir på tal om flera baljor från svenskt håll, till följd av att Gli Azzurri blir farligt framåtlutade.

Det är med klart bättre känsla som Sverige går in till returen. Italien har klass, men drar alla åt samma håll?

1-1?

Sverige +1,0 mål (asian handicap) synas med glädje till 1,93 gånger pengarna hos Mr Green. Då får vi insatsen tillbaka om de skulle förlora med exakt ett mål.

Slutligen: heja Sverige!

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel x 100 kr!

Speltips:

Speltips: Italien över 59,5% bollinnehav
Nytt extraspel (09:00, mån):
Sverige +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 / 1,93(Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kronor bonus!)
Mr Green (2 gratisspel x 100 kr)
Spelstopp: 20:45, måndag 13/11
TV:  kanalfem logo
Stream:  dplay logo eurosportplayer logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: