Speltips inför Italien – Uruguay 7/6: Måltankar från Nice

Spelbloggare Publicerat: 6 June 2017

Vi satsar på att mer än att dubbla insatsen är det vankas landskamp mellan Italien och Uruguay, vilken spelas i Frankrike. Fokus riktas på målmarknaden och framförallt en sårbar defensiv.

Matchen spelas, som nämnt, i Frankrike och mer bestämt Nice. Förhoppningsvis kan det dock finnas en del italienska och även neutrala åskådare på plats och det är förstås uppskattat. Höjer känslan inför en annars rätt betydelselös vänskapsmatch.

Det italienska landslaget VM-kvalspelar mot blåbärsnationen Liechtenstein under söndagen och detta ses därför som uppvärmning; få fart på spelarna, vilka de flesta har uppehåll i respektive klubblag.

Under VM-kvalet har Italien fortsatt visat att de håller toppklass i Europa och de hittas bakom Spanien på sämre målskillnad. Resterande konkurrenter behöver inte ens nämnas i kampen om första- respektive andraplatsen.

Det är bra mycket längre till innan Uruguays kvalgrupp återstartar. Där är de trea av tio nationer och med det på en av de platser som leder vidare i kvalspelet, men formen är ett stort bekymmer där – tre raka förluster! Dessutom föll de med 1-3 borta mot Irland i en vänskapsmatch förra veckan.

Saknar Juventusspelarna

Ur spelsynpunkt tycker jag att det här är en riktigt intressant fajt på förhand, där stort värde är uppdukat på målmarknaden. Proppen ur eller tillknäppt?

Tanken är – målpartaj. Eller åtminstone att båda sidorna förmår att hitta nätet.

Italien väntas vila de flesta spelare som huserar i Juventus då de nyligen kommer från spel i Champions League-finalen – och då förlorar de upp till trefjärdedelar av den backlinje som annars är så oerhört solid, beroende på uppställning.

Och på andra sidan planhalvan kommer ett offensivt kapabelt Uruguay stå, som förvisso inte har Luis Suarez tillgänglig, men en spelare som Edison Cavani utgör ett enormt offensivt hot med sin löpstyrka och förmåga att hitta rätt ytor.

Det stora bekymret för Uruguay den senaste tiden har varit defensiven medan det, som nämnt, finns udd framåt. Mål åt båda håll har det blivit i sex matcher efter varandra. Samma visa på nytt här?

BLGM – ja synas till 2,08 x insatsen hos 888sport. Där hittar jag värde runt 15 punkter neråt.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja (BLGM – ja)
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 7/6
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: