Speltips inför J-Södra – Djurgården 18/5: Var hamnar poängen?

Spelbloggare Publicerat: 17 May 2017

Formstarkt möter formstarkt på Stadsparksvallen, i Allsvenskan. De som det handlar om är Jönköping Södra och Djurgården – och från matchen hittar vi spelvärde åt det ena hållet och investerar polletterna.

Jimmy Thelins J-Södra har visats kunna leverera bra fotboll under de inledande åtta matcherna av årets allsvenska; också skrapat ihop 12 pinnar på åtta matcher. En plats i mittenskiktet av tabellen, det borde vara en rimlig målbild. Att helt enkelt slippa dras in i bottenstriden och med det material som finns ska man inte heller behöva det.

Laget kommer från ett 0-0-kryss borta mot GIF Sundsvall och har inte förlorat på tre matcher efter varandra.

Gästerna från Stockholm är ett av seriens mest uppsnackade lag – ur positiv synvinkel. Premiärförlusten mot Sirius är bortviftad och nu stormar man framåt. Spelet klickar och resultaten rullar in. Blåvitt värjdes undan med 1-0 förra veckan, dock efter ett offsidemål, men utifrån matchbilden var det välförtjänt.

Lyckligtvis är det merparten positiva besked på truppfronterna inför matchen. Enda nämnvärda avbräcket för J-Södra ser ut att vara Àrni Vilhjálmsson. Djurgården har Jakob Une Larsson avstängd, men han hade ändå inte varit given för en startplats. Petitesser vem av han och Gunnarsson som spelar bredvid Jonas Olsson i mittlåset.

Tuff match – men klar favorit

Missförstå inte, J-Södra på Stadsparksvallen är en extremt tuff uppgift – men så bra flyt som Djurgården har just nu, har vi svårt att hålla fingrarna borta från att lämna förtroendet i deras händer.

Stockholmarna har tre vinster och ett kryss på de senaste matcherna och i den där oavgjorda matchen, vilken var mot IFK Norrköping, borde det kanske ha blivit en seger. De tre insläppta målen var drömskott utifrån och bortsett från det släpptes inte mycket till.

Så, försvarsspelet klickar och framåt finns det udd, frenesi och teknik. DIF ska vara uppe i toppen och tampas, det är min klara övertygelse.

J-Södra har 1-2-0 i formraden, är bara två pinnar bakom Djurgården i tabellen och har bland annat vunnit över AIK på Stadsparksvallen, men här kommer de ställas inför problem.

Prestationen i 0-0-matchen mot Sundsvall senast var ett stort kliv tillbaka; det skapades alldeles för lite och den prestationen satte, spm Tommy Thelin uttryckte det, knappast skräck i någon motståndare.

0-1?

Djurgården -0,25 mål (asian handicap) synas till 1,86 x insatsen hos Bet365 utan att blinka. Med det får vi halva insatsen tillbaka om det skulle sluta oavgjort.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Djurgården -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 18/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: