13 augusti 2018 Jönköpnig Södra Värnamo speltips Superettan

Speltips inför Jönköping Södra – Trelleborg 19/11: Allsvenska kontraktet i potten

Jönköping Södra ligger pyrt till i kampen om det allsvenska kontraktet mot Trelleborgs FF efter att ha förlorat med 0-2 i bortamötet. Förmår de att vända på steken hemma? Tveksamt, va?

Trelleborg – Jönköping Södra: 2-0.

Där står vi när detta dubbelmöte är i dess halvtidspaus. Superettantrean står därför med ena foten i Allsvenskan, medan den allsvenska tredjejumbon har ena i Superettan. Ska någonting extra till för det här att vändas…

Det hela försvåras extra mycket av att J-Södra har deras mittbacksgeneral, André Calisir, borta efter att ha fått syna det röda kortet precis före halvtidsvilan i det inledande mötet. Han har varit en av de viktigaste spelarna – om inte den – i klubben sedan han anlände 2011 och har sällan missat en match. Exempelvis missade han inte en enda minut i årets allsvenska.

Talar för J-Södra är att de varit betydligt bättre på hemma- kontra bortaplan – och kan luta sig tillbaka på det här. Därutöver förlorades bara en av de åtta avslutande matcherna i Allsvenskan. De vaknade bara lite försent…

Men TFF har också visat klassen, ska nämnas – under hela sommaren och hösten.

Måste framåt – såras djupt?

Det är en svår avvägning för Jönköping Södra inför matchen – dels måste de hämta in två mål, men om Trelleborg får in en balja, måste de få in minst fyra. Trots allt; framåt måste de. Så enkelt är det. I alla fall vara den påtryckande parten.

Och detta riskerar alltså att slå tillbaka på dem. Ett offensivt kapabelt TFF har alla möjligheter att utnyttja de ytor som kan antas uppstå när J-Södra trycker upp positionerna, särskilt när orken kan tvina och desperationen blir större framåt slutet.

Dessutom saknar de ju mittbacksklippan André Calisir. Kanske det värsta möjliga avbräcket, då han varit den konstanta faktorn i lagets backlinje. En ledare.

Men minst ett mål framåt bör de väl kunna mäkta med, J-Södra? TFF har inte visat prov på det starkaste av försvarsspel under seriens slutspurt; mål åt båda håll blev det i fyra av de sex avslutande matcherna. Öppet blir det!

Båda lagen gör mål synas utan att överhuvudtaget blinka till oddset 1,95 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 15:00, söndag 19/11
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 53%
X: 27%
2: 23%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 55%