Speltips inför Juventus – Genoa 23/4: Det ska råda klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 19 April 2017

Serieledande och dominanta, men eventuellt tröttkörda Juventus är tillbaka i Turin efter veckans CL-succé och ställs mot ett Genoa helt ur slag under söndagskvällen. Här räknar vi med en stabil hemmatrea.

Den sjätte raka Serie A-titeln är i praktiken säkrad och Juventus står även som en av fyra klubbar kvar i Champions League. Laget fortsätter utvecklas under Massimiliano Allegri och har klivit fram som en av de främsta europeiska jättarna under 2010-talet. På toppen av kullen nu?

I veckan stod Juventus för en briljant försvarsprestation på Camp Nou och nollade Barcelona, 0-0, vilket innebar att de avancerade vidare till semifinalen då hemmamötet vanns med komfortabla tre mål mot noll.

Spelåret 2016/17 har varit en långdragen mardröm för Genoa och om det inte hade varit för den fina seriestarten, kunde kontraktet ha varit i fara just nu. Nu finns tre livlinor i form av Crotone, Palermo och Pescara. Det har hur som helst bara blivit 30 pinnar på 32 matcher. Bara att ladda om batterierna…

16 raka vunna hemma

Total klasskillnad här, förstås. Toppen mot botten.

Vad som skulle kunna tala emot Juventus är att de haft ett tätt spelschema och spelade Champions League-kvartsfinal i veckan. De har dock fått vila fyra dagar, så den fysiska formen borde inte vara i fara.

Genoa kommer från ett 2-2-kryss hemma mot Lazio – ett stort steg framåt – men dessförinnan hade de förlorat fyra matcher i rad, utan ett enda mål framåt. Bortaspelet har också varit ett stort problem över hela säsongen; 3-2-11 i resultatraden och en målskillnad på 12-32.

Och på det? Genoa kommer till spel med tre pjäser avstängda – Luca Rigoni, Armando Izzo och Mauricio Pinilla. ”Den gamla damen” saknar Miralem Pjanic, också avstängd, men har en fin bredd och det ska inte påverka alltför mycket.

Desto ljusare är situationen i Juventus, som alltså är klara för CL-semifinal och håller på att jogga hem Serie A. Hemma i Turin är man närmast omöjliga att få ur balans; 16 raka matcher är vunna.

Ja, det ska väl inte vara något snack här? Juventus vinner – och det bekvämt!

Juventus -1,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med exakt två mål – spelas till 1,78x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Juventus -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 23/4
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: