26 februari 2020 Lyon Juventus Speltips

Speltips inför Juventus – Inter 9/12: Derby D’Italia!

Derby D’Italia – superderbyt mellan Juventus och Inter – är en av årets största höjdpunkter i den italienska klubbfotbollen. Lördagen avslutas med match dem två emellan på Allianz Stadium, från vilken spelbolagen skänker bort stort spelvärde.

Det är få matcher som når upp i samma nivå som de i Derby D’Italia, i varken Italien eller hela Europa för den delen. En av de största och mest intresseväckande matcherna som finns att ta del av.

Grädde som moset inför det här derbyt är att båda parter, som fallet inte varit på flera år, är uppe och slåss om Scudetton. Det är till och med så att Inter, som under de senaste åren varit helt i ide, toppar Serie A poängen före tvåan Napoli och två före just Juventus bakom dem.

Juventus stärkte deras aktier i toppstriden rejält i och med den knappa 1-0-bortavinsten över Napoli föregående vecka – ett resultat som tajtade till det hela ännu mer. Efter det plockades en stabil 2-0-trea borta mot Olympiakos i Champions League och med det säkrades slutspelsplatsen.

Inter har lyxen – jo, beroende på hur man vänder på det – att inte spela ute i Europa den här säsongen och har således kunnat använda all deras kraft på Serie A. Laget har blommat under Luciano Spalletti, som kontroversiellt kom till klubben från toppkonkurrenten Roma, och har 15 matcher in i Serie A inte förlorat en enda, vilket de är ensamma om. 12 vinster och tre kryss.

Visar respekt för varandras kvalitéer

Som Inter presterat i år, det har man bara väntat på under flera år – för materialet för toppen har man haft. Nu klaffar allt och senast blev det en förkrossande 5-0-vinst över Chievo. Och det tål att upprepas; inte en enda förlust hittills! Galet starkt.

Juventus har hamnat mer rätt på sistone och bortavinsten över Napoli var ett styrkebesked värt namnet. Den stora skillnaden är hur försvarsspelet, på nytt, tätats till. Fyra hållna nollor på raken.

Känslan är att vi har en match med två parter som kan visa stor respekt för varandra, som hellre säkrar än riskerar, och med hårt duell- snarare än skönspel – i sann derbykaraktär.

På förhand kommer Inter vara mer än tillfredsställda med en pinne och framförallt de kan försöka se till att matchens intensitet och tempo inte höjs till en icke hanterbar nivå. Defensiv approach.

En faktor som kan tala emot ett underspel är att hemmakeepern Gianluigi Buffon är i riskzonen att missa matchen, men Wojciech Szczesny är en ersättare av klass. Annars saknar Juventus Stephan Liechsteiner, Benedikt Höwedes och Marko Pjaca. Gästerna har truppen hel.

Slutsatsen blir att vi får under 2,5 mål i matchen till oddset 1,95. Det erbjuds av William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, lördag 9/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 57%
X: 25%
2: 18%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 51%