Speltips Kalmar Hammarby 16/7 2020

Speltips inför Kalmar – Elfsborg 3/4: Trevligt spel när första omgången summeras

Kalmar och Elfsborg ryker ihop på Guldfågeln Arena i den allsvenska premiären – en match där oddssättarna har det svårt att skilja lagen åt, till skillnad från oss.

Den första omgången av Allsvenskan 2017 ska summeras och en av de tre måndagsbataljerna bjuder alltså Kalmar och Elfsborg på, vilka båda känns lite svåra att sätta fingret på det här spelåret.

Hos Elfsborg finns det en del potential, men spelet på naturgräs är ett problem och visst känns de lite kallare än de senaste åren? Därtill blev det ett snöpligt avslut på Svenska Cupen, där man föll med 1-2 hemma mot Brommapojkarna. Bitter eftersmak, förstås.

En som ska bli extremt intressant att följa i IFE är Alex Dyer, senast från Östersund. Klassförvärv!

Kalmar kommer påverkas mycket av framförallt Rasmus Elms vara eller icke vara – en spelare som i sina bästa stunder är av landslagsklass, men sällan får spela kontinuerligt på grund av skador och sjukdomar. Inför premiären har han haft rygg- och halsproblem. Trots det ser det ut som att han kan medverka.

Ja, vad ska vi räkna med från KFF, då? De kan lika väl utmana i topp fyra, som landa en bit nere på den undre tabellhalvan, är känslan. Svårbedömda såhär på förhand. Mittfältet är toppklass. Finns en del brister på andra håll.

Kalmar ska vara klara favoriter

Spelbolagen sätter ut Kalmar som inte mer än knappa favoriter – vi menar istället att de ska axla ett hyfsat stort favoritskap i den här matchen. Således finner vi också fint spelvärde.

Kalmar stärks enormt av Rasmus Elms väntade medverkan; steppar upp flera klasser med honom på planen. Nu ställs de mot ett förvisso kompetent motstånd, men IFE har erkända problem på naturgräs och känns för ärlighetens skull rätt kalla inför säsongen som kommer. Floppvarning?

Lite intressant sidostatistik, vilket understryker Elfsborg problem på naturgräs, är att de tio senaste identiska mötena har slutat med sex KFF-vinster, tre kryss och endast en bortavinst.

Undertecknad lutar åt en hemmavinst och skulle bli mycket förvånad om Elfsborg lyckades knipa samtliga tre poäng här.

Kalmar +0 mål (asian handicap) – pengarna tillbaka vid oavgjort – spelas till 1,86x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Kalmar +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 3/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 38%
X: 30%
2: 36%
Över 2,5 mål: 48%
Under 2,5 mål: 55%