1 april 2018 Hammarby Sirius speltips allsvenskan

Speltips inför Kalmar – Hammarby 16/10: Hörnpolletter kastas in

Det är fokus på hörnorna när Kalmar FF och Hammarby IF ska slåss om tre purfärska pinnar, som skulle kunna säkra den allsvenska platsen för KFF. Speltips, odds och allt inför matchen tar ni del av här.

Allsvenska kontraktet är fortfarande inte säkrat för Kalmar, men skulle i praktiken bli det vid händelse av en vinst i denna måndagsbatalj.

Till Jönköping Södra på kvalplatsen mot Superettan har Kalmar inför matchen fyra pinnar, med en match mindre spelad och efter denna nio kvar att kämpa för. En trea nu och det ska helt enkelt inte kunna tappas in, det kan vi deklarera.

Under de senaste åren har KFF skojat friskt inför matcherna mot Hammarby med tanke på stockholmarnas kopplingar – nåja – till Småland. Med en humoristisk och lättsam ton har de på den officiella klubbhemsidan beskrivit vägbeskrivningen till arenan från mindre orter runtom för de ”äkta Bajen-fansen”.

Från Hammarby, placerade på elfteplatsen, till just Kalmar på platsen nedanför är avståndet på hela fem pinnar, vilket innebär att kontraktet är klappat och klart. Utanför riskzonen. Ett uttalat mål är att kunna ta position på den övre tabellhalvan och en vinst i denna match skulle sätta dem här. Galet tätt mittenskikt av Allsvenskan…

Passerar hörnlinan

Pressen är på Kalmar, men Hammarby är förstås motiverade att stärka deras aktier i den allsvenska tabellen.

Båda parter kommer från mycket tveksamma prestationer – Hammarby med förlust mot Norrköping och Kalmar dito mot Örebro, men nu haft uppehållet på sig att samla krafterna. Svårt att sia varåt det barkar nu.

En jämn matchbild är vad jag väntar här, där bollinnehavet och momentum byts under perioder. Därför överraskar det lite att Hammarby ses med så små chanser att skapa hörnsparkar, vilket bollinnehav brukar förvandlas till.

I båda de två senaste matcherna, mot Norrköping och Djurgården, har Hammarby skapat åtta hörnor i vardera. Nu är deras hörnlina på 4,5, vilken ska ses med goda möjligheter att passeras, vilket inträffat för motståndarna i tre av KFF:s fyra senaste matcher. Undertecknad skulle velat se den på 5,5, om jag hade titeln oddssättare.

Hammarby över 4,5 hörnor spelas alltså till 1,85x hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Hammarby över 4,5 hörnor
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 19:00, måndag 16/10
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 49%
X: 27%
2: 24%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 50%