16 juli 2019 Västerås J-Södra Speltips

Speltips inför Kalmar – J-Södra 17/4: Skrällbud på Guldfågeln Arena

En varsin pinne på två matcher, det är facit för Kalmar och J-Södra när de kliver in i den tredje omgången av Allsvenskan. Vi frågar oss; är KFF en favorit i fara?

Att sätta etikett på Kalmar är omöjligt, men efter två omgångar är det absolut på sin plats att höja ett varningens finger; det ser inte bra ut! Premiären, hemma på Guldfågeln Arena, slutade i en brutal 1-5-förlust i vad som var en, från första till sista minut, katastrofal försvarsinsats. Snudd på amatörnivå.

Givetvis var 1-1-krysset borta mot Hammarby ett fall framåt, men det finns uppenbara problem och det var ett tunt motstånd det ställdes mot.

J-Södra är förstås inte bortviftade att kunna bli en del av bottenstriden i Allsvenskan, men det känns som att de står klart starkare än åtminstone tre-fyra andra klubbar och borde således lösa kontraktet.

Seriestarten har innehållit såväl positiva som sämre tendenser. Örebro bjöds på en hård kamp på Behrn Arena, men till slut föll man. Därefter tappades 2-0 till 2-2 hemma mot Halmstad under de avslutande 40 minuterna, trots en man mer på planen sedan minut 35.

Oddssättarna fel ute

Undertecknad är inte alls imponerad av Kalmar och ser J-Södras möjligheter som stora att knipa minst en pinne.

Nu släppte Kalmar ”bara” in ett mål mot Hammarby, men det kunde ha blivit fler och då var det ett extremt uddlöst motstånd de ställdes mot. Prestationen fanns mycket mer att önska av och premiären mot IFE sitter såklart fortfarande kvar i bakhuvudet.

Och nu möter de ett välorganiserat, väloljat och kapabelt J-Södra, som spelmässigt stått upp bra – bortsett från i den andra halvleken mot Halmstad. Tror också att de kommer trivas rätt bra med att få vara de som backar hemåt i positionerna; kontra och såra ett svajigt KFF-försvar.

I egenskap av oddssättare hade jag velat trycka upp oddset på den raka ettan i runt 2,20-2,25 – och nu får vi hela 1,99x för att J-Södra ska plocka minst en pinne. Spelvärde uppdukat!

J-Södra +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – synas till 1,99x hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: J-Södra +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,99 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, måndag 17/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 28%
2: 22%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 55%