Speltips inför Klaksvik – AIK 29/6: Sätter spiken i kistan direkt?

Spelbloggare Publicerat: 28 June 2017

AIK hoppar in i den första kvalrundan till Europa League och i match nummer ett av två väntar färöiska Klaksvik i Torshamn. Bortaplan till trots – visst ska det vara klasskillnad?

Resan mot Europa påbörjas för de svenska klubbarna och för AIK står alltså ett färöiskt motstånd i Klaksvik för motståndet över 180 minuter och då vore allt annat än ett bekvämt avancemang vara ett fiasko av den största modellen. Givetvis ska det vara klasskillnad.

Motståndet, ja? Klaksvik är tvåa i den inhemska serien, starkt inblandade i titelstriden, och om de skulle plocka hem hela kalaset hade det varit den första gången sedan 1999. Klubben är på frammarsch och förra årets andraplats har säkerligen gett mersmak.

Här finns också Europaerfarenhet att hämta för hemmaspelarna och även om man förstås inte kommer nå ända fram, är det en fantastisk möjlighet för spelarna att visa vad de kan på en stor scen som denna.

Det här blir AIK:s första tävlingsmatch sedan den fjärde juni, när Allsvenskan klev in i uppehållet och efter de inledande 12 matcherna står de placerade på fjärdeplatsen. Helt kört är det inte i toppstriden, men det har funnits en hel del att anmärka på i starten, inte minst – offensiven.

Ska vara klasskillnad – alla dagar i veckan

Kunskapen om färöisk klubbfotboll är förstås väldigt begränsad, men det finns en del saker att slå fast; det här nära på amatörer som AIK ställs mot.

Det är bara att titta på vad klubbarna åstadkommit i de europeiska kvalen. Nästan uteslutande förluster mot andra blåbär ute i Europa.

Sammanfattat, kort; det ska vara extrem skillnad, fastän det är en tuff bortaresa att åka på. En faktor som kan spela in till viss del är för övrigt att Europamatcherna inte spelas på Klaksviks normala hemmaplan.

AIK:s defensiv finns inte mycket att anmärka i och samtidigt är det en perfekt möjlighet för att få det att lossna för anfallarna, som knappast levererat under säsongen såhär långt. Spiken i kistan ska sättas redan här, i den första matchen.

Lite oroande är det att AIK föll med 0-2 borta mot estländska Flora i veckan, men nu sänks nivån på motståndet flera snäpp. Dessutom stor skillnad på tävlings- och vänskapsmatcher, när allvaret tar vid.

AIK att leda i halvtid och vinna efter fulltid hittas till förvånansvärt höga 1,83 gånger pengarna hos Bet365 och det synar vi.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: 2/2 (HT/FT)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, torsdag 29/6
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: