Speltips inför Köpenhamn – Ajax 9/3: Rädslan att förlora, större än viljan att vinna?

Spelbloggare Publicerat: 8 March 2017

Vi tackar och bockar! Mybet ställer ut fantastiskt fina värdesiffror på målmarknaden inför torsdagens intressanta Europa League-batalj mellan Köpenhamn och Ajax.

En dansk dominant mot en hollänsk dito.

Det är en mycket framgångsrik historia som Ajax kan skylta med och de har fäst deras position uppe i toppen av den holländska fotbollen. Nu har det bara blivit andraplatser de två senaste spelåren – samma plats är de just nu placerade på, i ett öppet i titelracet – innan dess hade fyra raka serietitlar spelats in.

Köpenhamn tillhör mer eller mindre alltid toppen, men de två senaste åren har de steppat upp ännu ett par nivåer. Hela kalaset vanns i fjol och titeln är i praktiken redan säkrad det här spelåret.

Men att leverera i respektive land, det är en sak – i Europa, en annan. Hittills har det sett bra ut för båda parter! Köpenhamn var till och med nära att lösa en plats i CL-slutspelet – förtjänade det till och med – medan Ajax, med Celta Vigo, Standard Liege och Panathinaikos som motståndare, toppade deras EL-grupp utan en enda förlust.

I sextondelsfinalen skickade Köpenhamn ut Ludogorets med ett mål mot noll och Ajax värjde undan Legia Warszawa med samma siffror.

Tillknäppt och målsnålt

Tror det blir mycket fokus på defensiverna här.

Defensivt har Köpenhamn varit extremt solida under spelåret som helhet – nio insläppta på 24 matcher i den inhemska serien, och även i Europa. Gruppspelets, i CL, sex matcher – dubbla mot Leicester, Porto och Club Brugge – blev det endast två insläppta. Nollan hölls också mot i båda mötena mot Ludogorets.

Så, varför ändra på ett vinnande koncept? Blir knappast någon överdriven offensiv här, utan jag tror snarare att respekten är stor för Ajax och att man inte vill skjuta upp positionerna och riskera släppa in ett bortamål.

Och Ajax kommer såklart, på bortaplan, inte heller spela speciellt offensivt. Parken är en oerhört tuff bortamatch, det vet man om. Försvarsspelet som holländarna visade prov på mot Legia i sextondelsfinalen imponerade. Siktet; hålla nollan intakt så länge som möjligt, och kontra effektivt?

Inget lag kommer vilja gå bort sig, har visat prov på solid defensiv och kommer säkerligen till spel med stor respekt för motståndet.

BLGM – nej (båda lagen gör INTE mål) spelas till 1,85x hos Mybet och med det oddset erbjuder de en rad punkter bättre än de flesta andra bookies. Tack och bock för spelvärdet, hälsar vi!

  Rygga spelet hos Mybet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål (BLGM – nej)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 9/3
TV:  eurosport logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: