23 juli 2018 Köpenhamn Hobro Speltips

Speltips inför Köpenhamn – Bröndby 25/5: Dansk cupfinal

Dansk cupfinal väntar mellan Köpenhamn och Bröndby och då menar vi att det finns mycket som talar för att huvudstadsklubben ska spela hem dubbeln. Vinner här?

För er som är intresserade av matchen, ses den bäst på TV3 Sport eller Viaplay med start 17:00.

Köpenhamn är tillbaka på toppen av kullen som absoluta dominanter i den danska klubbfotbollen. Efter att ha blivit tvåa såväl spelåret 2013/14 som 2014/15, joggade de hem förra årets Superliga och så är fallet även nu. Taktpinnen hålls i med järnhänder – någonting som en förening av Köpenhamns kaliber alltid eftersträvar.

Andraplatsen står Bröndby på – och den är säkrad, vilket är en stor skalp. Fokus har, liksom för Köpenhamn, riktats mot den här cupfinalen sedan veckor tillbaka och fyra förluster är uppradade mot motståndarnas två.

Över hela året är det dock inget snack om saken, vilket tabellen också bevisar; att Köpenhamn varit klart bäst och Bröndby tveklöst näst bäst. Det kan inte snackas bort och det spetsar säkerligen till den här cupfinalen lite extra.

Blir det Köpenhamn som plockar dubbeln eller kan Bröndby plocka hem en mycket efterlängtad titel?

Klar fördel Köpenhamn

Matchen spelas på Telia Parken – alltså Köpenhamns hemmaplan – och det är en betydande fördel, trots att matchbiljetterna fördelas fifty-fifty för klubbarnas supportrar då det är en ”neutral” cupmatch.

Hade situationen varit omvänd, då hade jag sett det här som en öppen tillställning. Nu talar ändå det mesta för Köpenhamn.

Det är trots allt rätt stor skillnad här. Köpenhamn har fått ihop ett slagkraftigt material, även på den europeiska scenen, och är erkänt urstarka på hemmaplan. Faktum är att inte en enda seriematch förlorats på Parken; 14-2-0.

Båda de inbördes matcherna har dessutom slutat i vinster för Köpenhamn, vilket delvis visar på den klasskillnad som ändå råder samt att det kan innebära en mental fördel. 1-0 slutade båda matcherna.

Bröndby har verkligen visat klassen under säsongen, men har ett par kliv till Köpenhamns nivå och när matchen därtill spelas på Telia Parken, hittar vi absolut spelvärde i det raka spelet till 1,82 x insatsen.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Köpenhamn vinner, rak etta
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp: 17:00, torsdag 25/5
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 55%
X: 28%
2: 22%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 56%