Speltips inför Köpenhamn – Qarabag 23/8: Hörnfokus i returen

Spelbloggare Publicerat: 23 August 2017

Det är returvecka i Champions League-kvalets sista runda. Danska Köpenhamn är i en prekär situation, uppförsbacke, inför returen mot azerbajdzjanska Qarabag och detta öppnar för ett hörnspel från vår sida.

Ett mål mot noll. Qarabag stod för en smart utförd och välspelad match när Köpenhamn kom på besök i match ett av två och vann, inte alls orättvist, med uddamålet och nollan intakt. Detta betydde att vårt dnb-spel inför matchen prickade och betyder fördel för azerbajdzjanerna inför returen.

Men det är knappast så att de är favoriter utan fara, snarare tvärtom. Det här kan sluta lite hur som helst… Oddsen för Köpenhamn att avancera vidare, till Champions Leagues gruppspel – 2,40. Qarabag står i 1,62 som bäst.

Det är alldeles uppenbart att Köpenhamns alla stora spelarförluster inför spelåret bräckt dem på flera plan. Endast nio pinnar är facit på sex matcher i den inhemska serien och man har varit nära att sjabbla till det mot, på pappret, klart sämre motståndare vid två tillfällen här i CL-kvalet.

Qarabag är mer anonyma ur svensk synvinkel, men har blivit smått uppmärksammade efter flera års äventyr ute i Europa, där de inte alls brukar vara oävna. Tio CL-kvalmatcher är uppradade utan torsk och i årets kval har Samtredia, från Georgien, skickats ut med 6-0 och moldaviska Sheriff med 2-1.

Vinner “hörnmatchen” – klart

Det är alltså hörnorna som lockar inför matchen, mer bestämt – Köpenhamns. Varför?

Först och främst; danskarna inleder i uppförsbacke och även om de inte behöver kliva på alltför hårt – till en början – ska de föra dansen, som situationen är vid avspark. Oavsett vilken av parterna som får in matchens första balja borde det fortsätta likadant.

Känslan, tanken, är att Köpenhamn med tiden kommer behöva flytta upp positionerna – för Qarabag har visats svåra att få hål på. Solitt och uppoffrande försvarsspel, i kombination med att Köpenhamn rentav är iskalla just nu.

På de två senaste hemmamatcherna, båda i Superliga, har Köpenhamn skapat – hör och häpna – 22 hörnsparkar.

Köpenhamn -1,5 hörnor (asian handicap) – spelet sitter om de skapar minst två fler än Qarabag – smakar bra till 1,66x hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Köpenhamn -1,5 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,66 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 23/8
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: