9 oktober 2017 Island Kosovo

Speltips inför Kosovo – Island 24/3: Blir inte lika enkelt som oddsen antyder?

VM-kvalet är tillbaka och så även ett Island som vunnit hela Europas hjärtan. Kommande batalj är borta mot Kosovo, som spelar deras första mästerskapskval någonsin. Vad kan vi vänta oss av detta?

Grupp I – en direktplats till mästerskapet och eventuellt en playoffplats ska delas ut, och dessa två slåss Kroatien, Ukraina, Island och Turkiet om.

På toppen av kullen hittas, föga förvånande, Kroatien med tio inspelade pinnar. Häck i häl på dem jagar Ukraina och i sin tur skuggas de av just Island, med en poäng som skiljer dem åt. Inte heller Turkiet ska utelämnas helt ur diskussionen.

Eftersom det är så pass tätt, måste den här typen av matcher vinnas för Islands del.

Historia är skriven i Kosovo, som nu spelar deras första mästerskapskval – någonsin. Alltför mycket kan förstås inte krävas av dem, med orutinen och den i stor mån bristande kvaliteten. Premiärmatchen mot Finland var väl utförd och slutade i ett 1-1-kryss. Därefter tre raka förluster.

Tillknäppt och tajt

Klart favoritskap för Island, förstås, men oddsen på spelen till deras favör lockar inte. Ställs istället vissa bekymmer?

Någon överdriven slagpåse ska de ändå inte ses som, Kosovo. Kvalets 0-6-förlust mot Kroatien kan inte snackas bort, men i 0-3-matchen mot Ukraina flöt man ända fram tills avslutande tio minuterna, där två baljor släpptes in. Nu senast besöktes Turkiet och då blev det en förlust med siffrorna 0-2, vilket inte är fy skam.

Stor press på Island här och de trivs inte fullt ut med rollen att behöva vara spelförande, utan trivs bättre när de får backa hemåt i positionerna och ställa om – och detta är Kosovo givetvis medvetna om; att man inte kan bjuda på ytor här.

Lätt att det hackar upp lite?

Defensivt är Island solida och här i kvalet har tre av fyra matcher klivit under 2,5-målslinan medan statistiken för Kosovo är 2/4.

Tillknäppt och tajt? 0-1/2?

Under 2,5 mål klickas i till trevliga 2,20 gånger pengarna hos LeoVegas. Hittar spelvärde ner till dubbelt betalt.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 24/3
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 11%
X: 20%
2: 69%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 45%