10 oktober 2019 Kroatien Ungern Speltips

Speltips inför Kroatien – Grekland 9/11: Får hål på försvarsmuren?

Åtta nationer ska bli till fyra, som i sin tur slussas vidare till nästa års världsmästerskap i Ryssland. Dubbelmöten väntar och ena spelas mellan Kroatien och Grekland, vilket öppnas på Stadion Maksimir. Här hittar ni allt inför matchen, oddsen och, som alltid – ett speltips.

Grupp I, ja, den skulle ju bara joggas hem – och länge såg det ut att bli just så. Som en blixt från klar himmel tappade dock Kroatien mer eller mindre allt; det blev bara två vinster av de fem avslutande, 2-1-2, och kanske var det krysset i den näst sista matchen, hemma mot Finland, som smällde värst?

Oavsett vad – en vinst i den matchen, samt att övriga resultat blev som de blev, skulle inneburit att Kroatien petat ner Island från första- och direktplatsen med bättre målskillnad. Dock bara att ladda om till det här helt avgörande dubbelmötet mot Grekland, inte att gråta över spilld mjölk.

Efter det fatalt misslyckade – bland det värsta jag sett, för ärlighetens skull – i kvalet mot EM 2016 växte många frågor fram, eller förstärktes snarare; vartåt barkar det för grekisk landslagsfotboll? Av det här kvalspelet att döma – framåt!

Grekland plockade andraplatsen i grupp H, bakom suveräna och alldeles dominanta Belgien. Det innebar att de hamnade ovanför framförallt Bosnien, men också Estland, Cypern och Gibraltar.

“Spelare för spelare är skillnaden fundamental”

Defensivt är Grekland alltid extremt svåra att få hål på – och här kommer det såklart vara fullt fokus på att hålla lakanen täta så länge som möjligt och därför få ett bra resultat med sig till returen. Eftersom Kroatien också varit ur balans, ser de säkert deras möjligheter här.

Men det handlar trots allt om – Kroatien och Grekland. Skillnaderna ska vara betydande, spelare för spelare är den fundamental, och allt annat än att kroaterna löser det här skulle chockera enormt.

Greklands försvarsspel är deras nyckel för succé och vi vet om att de kan det där med att ställa upp bussen, men när så smarta, kvicka och vassa spelare som Mario Mandzukic, Luka Modric och Ivan Perisic finns – då blir det väl svårt att hålla emot?

Dessutom är det positiva minnen som Kroatien tar med sig in till matchen; en stabil 2-0-vinst över Ukraina i en tuff bortamatch. Klart tuffare än vad denna är på förhand.

Köper Kroatien -1,25 mål (asian handicap) till 1,97x hos Bet365. Då är vi försäkrade att få halva insatsen tillbaka om de bara skulle vinna med uddamålet, vilket kan en smart halvförsäkring eftersom Grekland väntas parkera bussen och är erkänt starka i försvarsspelet.

  Rygga spelet hos Bet365 – Öppna ditt konto här!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips: Kroatien -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (Öppna ditt konto här. Regler & villkor gäller.)
Spelstopp: 20:45, torsdag 9/11
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 71%
X: 22%
2: 8%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 62%