2 september 2017 Kroatien Kosovo

Speltips inför Kroatien – Kosovo 2/9: Proppen ur

Här kan det väl bara bli proppen ur? Kroatien välkomnar Kosovo till Stadion Maksimir som tokstora favoriter och vi är helt övertygade om att de förvaltar det här favoritskapet utan minsta bekymmer.

Grupp I är indelat i två klara skikt; toppkvartetten, som jagar mästerskapsplatserna, och den hopplösa bottenduon bestående av Finland och Kosovo.

Toppstriden är i alla fall superintressant. Kroatien är på toppen av kullen på bättre målskillnad än Island medan både Ukraina och Turkiet, som möter varandra parallellt med denna match, jagar två pinnar häck i häl. Det är med andra ord fruktansvärt tajt om första- respektive andraplatsen.

En av orsakerna till att det blivit så tajt är Kroatiens oväntade 0-1-förlust borta mot Island innan ”semestern”. Klart underkänd prestation av kroaterna och helt orättvis kan förlusten inte tillskrivas som heller, fastän krysset kanske hade varit mer rättvisande som matchbilden utformades.

Kosovo kan inte annat än att ta match för match. Dels håller de inte i närheten av samma klass som toppkvartetten och dels är det ett helt nytt material som ska klaffa samman. Detta är ju deras första VM-kval.

En nyhet av intresse för oss svenskar, och särskilt de som följer Allsvenskan, är att Kalmars stjärnforward Erton Fejzullahu får chansen att företräda Kosovo på nytt. Ryktas dessutom om en startplats i åtminstone en av de två matcherna som ska spelas.

Proppen ur för Kroatien

Kroatien är snudd på världsklass och ska kunna utmana de stora pjäserna i ett eventuellt världsmästerskap. Det är bara att titta på namn som Mario Mandzukic, Luka Modric, Ivan Rakitic och Ivan Perisic. Givetvis ska de plocka förstaplatsen i den här kvalgruppen – och då ska en motståndare av Kosovos kaliber bara städas undan.

Skillnaden är fundamental på varenda position i de eventuella startelvorna. Finns inte på världskartan att Kroatien sjabblar till det på den här nivån.

När länderna möttes på Loro Borici Stadium vann Kroatien med de förkrossande tennissiffrorna 6-0 och vi är inne på att vi får skåda någonting liknande denna afton.

Minst fyra baljor ska väl åtminstone skilja dem åt?

Kroatien -3,5 mål (asian handicap) plockas till 1,82 gånger pengarna hos Mr Green. Spelet sitter om de vinner med fyra måls marginal eller fler.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel x 100 kr!

Speltips:

Speltips: Kroatien -3,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel x 100 kronor)
Spelstopp: 20:45, lördag 2/9
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 97%
X: 4%
2: 1%
Över 3,5 mål: 68%
Under 3,5 mål: 38%