Speltips inför Leganés – Deportivo Alavés 18/8: La Liga-premiär!

Spelbloggare Publicerat: 18 August 2017

Primera División har premiär! Allra först ut av är Leganés och Deportivo Alavés, med avspark 20:15, och från matchen har Spelbloggare.se hittat ett mycket lockande speltips.

Nu kickstartar även den spanska förstadivisionen snart! Avspark är, som nämnt, 20:15 under fredagskvällen och matchen visas på Viasat Sport Premium, Viaplay och utan kostnad hos Unibet-TV (1 000 kronor i välkomstbonus).

Lagen som möter varandra var båda nykomlingar under fjolåret och hade, på förhand, som enda nedplitade mål – att överleva i förstadivisionen. Faktum är att Leganés till och med var debutanter på den här nivån medan Deportivo Alavés hade varit i de nedre divisionerna och huserat i 11 år.

Och detta – att överleva – klarade ju båda parter av. Leganés landade på platsen precis ovanför nedflyttningsområdet, med fyra pinnar ner dit, medan Alavés var årets kanske främsta utropstecken. De fixade en fantastisk niondeplats och spelade Copa del Rey-final mot Barcelona, vilken dessvärre förlorades med 1-3.

Hyfsad aktivitet har visats från Leganés under transferperioden och spelare som Ezequiel Muñoz, senast i Genoa, samt Gerard Gumbao, från Barcelona, har hämtats in. Deportivo Alavés har tappat ett par framträdande pjäser, däribland Zouhair Feddal, som lämnat för spel i Real Betis.

Alavés löser minst en pinne

Trots det som hänt under transferfönstret ska Alavés alltjämt betraktas som den bättre parten. Ger dem en mycket bra chans att överleva i Primera División, medan Leganés ligger desto mer pyrt till.

Och att Leganés plitas ut som klara favoriter i den här matchen ser jag därför som missvisande utifrån de verkliga förutsättningar som råder. Alavés har dessutom ett spel – hade i alla fall i fjol – som passar lika bra på hemma- kontra bortaplan. Det kan förklaras i hur effektiva de är på att ställa om. Endast sju av förra årets 19 matcher på resande fot förlorades.

Leganés? De vann endast fem hemmamatcher…

Nu är det ett nytt år och nya förutsättningar, men faktum kvarstår att Alavés har det bättre materialet och att de, bortaplan till trots, ska vara såhär stora underdogs är ingenting annat än felaktigt.

Deportivo Alavés +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, men med bättre odds – spelas till 1,83x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Alavés +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:15, fredag 18/8
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: