Speltips inför Leicester – Chelsea 9/9: Lyckan testas på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 9 September 2017

De två senaste årens serievinnare i Leicester City och Chelsea tar an varandra när Premier League återstartar efter landslagsuppehållet som varit. Vad för typ av matchbild väntar oss?

Värt att beakta inför matchen är att Danny Drinkwater lämnat Leicester för spel i just Chelsea. Får speltid här?

Vart står Leicester? Det är fruktansvärt svårt att sia. Kvalitéer finns i truppen, men huruvida de räcker till för att utmana en bit upp på den övre tabellhalvan är en helt annan sak. Hittills, på tre matcher, har det bara blivit tre pinnar – en vinst och två förluster.

Spelet har dock sett lovande ut för Leicester. Det var knappt som de tappade 3-2 och föll med 3-4 borta mot Arsenal i premiären och precis före uppehållet lyckades muren hållas uppe i 70 minuter innan Manchester United spräckte nollan i en match som sedermera förlorades med 0-2. Däremellan, en stabil vinst över Brighton.

Premiären var en nattsvart mardröm för Chelsea, som på hemmaplan föll med 2-3 mot Burnley. Trots den käftsmällen har de lyckats samla krafterna; vunnit över såväl Tottenham som Everton. Genast ljusare!

Ett orosmoln för Chelsea är fortfarande bredden på truppen. Antonio Contes trupp är tunn och det kan innebära problem nu när Champions League-gruppspelet startar i veckan.

Överspelet sitter på nytt

Här tror jag på en öppen, underhållande – ur neutral synvinkel – och därmed också målrik match på King Power Stadium. Till de siffror som presenteras finns det all anledning till att också investera i målen.

Hur är det med Chelseas fokus inför matchen? Redan på tisdag vankas Champions League-premiär mot Qarabag och blickarna är med all säkerhet redan på den matchen. Svårare att tända till här. Lojt?

Offensiven har överordnat defensiven för Chelsea under de tre inledande seriematcherna och här saknas därtill försvararen Gary Cahill på nytt. Avbräck, såklart.

Leicester brukar kunna tända till enormt till de stora matcherna och överraskar inte sällan motståndarna offensivt. Bakåt är det däremot sällan som lakanen hålls täta mot en motståndare av Chelseas kaliber. Leicester kontrar vasst och på hemmaplan finns en vilja att alltid bjuda upp till kamp.

Dessutom är Leicesters Robert Huth osäker för spel. En försvarsklippa som försvinner om han inte kan medverka.

Tre raka inbördes möten har passerat 2,5-målslinan, liksom 5/6 senaste. Vi tror att fallet blir så på nytt. 2-1-vinst åt det ena eller andra hållet?

Över 2,5 mål synas till 1,91x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 9/9
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
¨

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: