Speltips inför Leicester – Crystal Palace 16/12: Varnar – oddset kan sänkas!

Spelbloggare Publicerat: 14 December 2017

Lördagens tidiga batalj från Premier League bjuder Leicester City och Crystal Palace på. Från matchen hämtas ett 1X2-tecken ut, i vilket som tituleras som dagens bästa speltips.

Rena pånyttfödelser!

Både Leicester och Crystal Palace har hittat stilen, om än i olika omfattning, och med fyra raka vinster, eller bara en förlust på de 11 senaste matcherna, har Leicester studsat upp till plats åtta i tabellen. Kan de till och med sätta press om Europaplatserna?

Och Crystal Palace har i deras tur inte förlorat på sex matcher efter varandra. Detta till trots, eftersom seriestarten var så fruktansvärt usel, är klubben placerade tredjejumbo och därmed på en av de platser som leder neråt i seriesystemet. Utsikterna inför framtiden är dock positivare.

Det dröjde lite tid innan Roy Hodgson, den ny tillträdde tränaren, fick ordning på grejerna, men uppenbart är det att justeringen på den fronten var befogad, såhär med facit i efterhand.

Även Leicesters vändning kan förklaras i förändringar i tränarstaben. Claude Puel har hittat rätt melodi, på nytt gett laget en klar identitet och därför blir det lite av en extra spännande tränarkamp mellan honom och Crystal Palaces Roy Hodgson. Vem står starkast?

Tar femte raka

Oddset har redan droppat och kommer med all säkerhet fortsätta likaså. Gäller här är att vara snabb och inte stå vid sidan om när spelvärdet är borta, poff-väck. Leicester ska ses med absolut toppchans att lämna King Power Stadium med hela potten i hamn.

Leicester, med en tydligare spelidé, har verkligen blommat på sistone, under Puel. För närvarande är de mitt i den period som varit bäst; fyra raka matcher vunna. Nu senast krossades Southampton med 4-1 – på bortaplan. Det var också en skräll vi höjde ett varningens finger för var möjlig.

Nu, när det är så tätt mellan matcherna, blir det lättare för Leicester att leva vidare på vitamininjektionen.

Att det skulle bli en enkel match, en så kallad ”walk in the park”, är mer tveksamt. Crystal Palace har trots allt steppat upp nämnvärt; undvikit förlora på sex matcher. Lika friktionsfritt kan man dock inte påstå att det snurrar på, kontra som för Leicester, vars uppåttrend dessutom varit längre.

Dissekerar vi Palaces statistik på bortaplan, kan vi se två raka 0-0-kryss mot West Bromwich och Brighton, som formmässigt är två av Premier Leagues sämsta lag just nu. De sex matcherna på resande fot innan dess förlorades.

Addera på det hela de avbräck som Crystal Palace har. Damien Delaney och Mamadou Sakho står som skadade, Luka Milivojevic avstängd, medan Timothy Fosu-Mensah och Joel Ward är osäkra. Enda nämnvärda avbräcket för Leicester är på fortsatt skadade Matty James.

2-0?

Den raka ettan spelas till 1,92 gånger pengarna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 + 200 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leicester vinner, rak etta
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 + 200 kronor bonus!)
Spelstopp: 13:30, lördag 16/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: