10 mars 2018 West Bromich Leicester Speltips

Speltips inför Leicester – Everton 29/10: Tränarna i fokus

Med färska namn på tränarfronterna är det som Leicester City och Everton ska försöka hitta stilen och påbörja resorna uppåt i tabellen. Härnäst möter de varandra – och vi får en känsla över hur det kan sluta.

Ronald Koeman visades inte ha det som krävs för att föra ett hårdsatsande, med alla namnstarka nyförvärv, Everton till några höjder överhuvudtaget och skeppades ut efter att laget blivit knockade till marken med siffrorna 2-5 av Arsenal på Goodison Park. David Unsworth, som haft ansvar på U21-nivå, har tillfälligt fått ta över som huvudtränare.

I den första matchen under hans styre blev det en knapp 1-2-torsk mot Chelsea i Ligacupen. Gräver de ner sig för det? Sannolikt inte. Det är i Premier League resultaten måste trilla in, då de med åtta pinnar på nio matcher är en del av tabellens bottentrio.

Inte heller Craig Shakespeare visades vara en långsiktigt hållbar lösning för Leicester, som är ynka pinnen ovanför just Everton i tabellen. Efter hans utträde har de vunnit två matcher efter varandra; mot Swansea, i serien, samt cupmatchen mot Leeds United. Nu är den klara ersättaren på plats, Claude Puel, som senast kommer från en ettårssejour i Southampton.

På skadefronterna är situationen densamma som förra veckan för lagen. Everton får däremot tillbaka Idrissa Gueye från avstängning.

Tajmingen talar för Leicester

Mer finns att hämta av Everton, det råder det ingen som helst tvekan om – men utan en klar huvudtränare på plats? Vändningen får nog vänta, helt enkelt. Krävs nytt blod, är den bestämda känslan.

Skadeproblemen som följt efter Everton som en skugga under säsongen är alltjämt intakta. Uppenbart att flera av de indisponibla pjäserna är saknade.

Omgående effekt har däremot Leicester visat upp och nu får Claude Puel chansen att sätta sin prägel på laget. Tränarbyten brukar betyda positiv effekt – på kort sikt, åtminstone. Och formen är faktiskt inte särskilt illa; innan de här två vinsterna, två kryss. Fyra förlustfria matcher, därmed.

Tajmingen att möta Leicester är katastrofal, tajmingen att möta Everton tvärtom. Slutsatsen?

Den raka ettan spelas till 2,20x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leicester vinner, rak etta
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus!)
Spelstopp: 17:00, söndag 29/10
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 45%
X: 29%
2: 27%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 52%