19 september 2017 Leicester Liverpool

Speltips inför Leicester – Liverpool 19/9: Motivationen knappast i topp

En mindre prioriterad Ligacupmatch väntar mellan Leicester City och Liverpool, men det borde fortfarande vara viss motivationsskillnad mellan parterna.

Fyra pinnar på fem matcher må se halvdant ut för Leicester, men vi måste ta hänsyn till vilket svårt spelschema de haft och om vi tittar rakt av på prestationerna kommer ”The Foxes” utan minsta tvekan undan med godkänt betyg. Dock, med den snåla skörden – har man råd eller ens vilja att satsa på cupspelet; att hålla flera bollar i luften?

Och när man talar tätt spelschema är situationen förstås ännu värre för Liverpool, som förutom cup- och seriespelet har Champions League att ta hänsyn till. Matcherna radas upp tätt efter varandra – med blandade resultat.

Klart mer åt det sämre hållet har det varit för Liverpool de senaste veckorna. Förnedrande 0-5 i baken åktes på mot Manchester City, därefter slarvades tre till synes säkra pinnar bort mot Sevilla i CL-premiären på Anfield och nu senast fick man endast 1-1 när Burnley välkomnades till den anrika arenan.

Ser vi till de två senaste åren har Liverpool vid ena tillfället blivit finalister och det andra semifinalister. Skillnaden nu är att även Champions League finns med i ekvationen…

För Liverpool ser Danny Ings ut att årsdebutera och nyförvärvet Alex Oxlade-Chamberlain starta sin första match för klubben. Sadio Mané är fortfarande avstängd. Leicester har Jamie Vardy och Christian Fuchs out.

Vunnit två senaste på King Power Stadium

Få ordinarie pjäser kommer ställas ut av respektive tränare och det kan öka ovissheten inför matchen. Givetvis är det, att spelarna som får chansen vill visa framfötterna, eventuellt en stärkande faktor – men kvalitén sänks alltjämt avsevärt åt båda håll.

Vi tror att detta kan tala till Leicesters favör, som ändå har utrymme att spela en del av startspelarna medan Liverpool sannolikt får gräva djupare i truppen, i och med Champions League-spelet. Ligacupen är, förstås, längst ner i rangordningen.

Någon frid och fröjd är det heller inte på tal om i Liverpool, som spelar med kniven mot strupen olika flanker till följd av de bristande resultaten. Svårt att tända till här?

De två senaste inbördes mötena på King Power Stadium har slutat i segrar för Leicester – någonting som borde kunna upprepas här.

Leicester +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort efter fulltid – spelas till 2,23x hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leicester +0 mål (asian handicap)
Odds: 2,23 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 19/9
TV: 
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 33%
X: 27%
2: 42%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 46%