14 mars 2020 Watford Leicester Speltips

Speltips inför Leicester – Liverpool 23/9: Nära på trippla insatsen

Insatsen ska nära på tripplas när det vankas en repris på veckans Ligacupmatch mellan Leicester och Liverpool på King Power Stadium, fast nu i Premier League.

Så senast som i tisdags drabbade Leicester och Liverpool, då två roterande parter, samman i cupen – och de förstnämnda skrällde och vann med två mål mot noll. Shinji Okazaki och Islam Slimani stod för varsin balja.

Vad som var extra intressant i den matchen var att Phillippe Coutinho, efter allt ståhej under sommaren, startade sin första match för Liverpool det här spelåret. Succén uteblev och han blev utbytt redan i halvtid. Ny chans här? I och med CL-matchen som står på schemat nästa vecka är det sannolikt.

Varken Leicester eller Liverpool har sett speciellt starka ut. ”The Foxes” har dock haft ett svårt spelschema och haft lite oflyt vid ett par tillfällen, men fyra pinnar på fem matcher räcker förstås inte till. Krysset borta mot Huddersfield för exakt en vecka sedan var man säkerligen inte nöjda med.

Och Liverpool har, trots en dubbel skörd mot motståndarna, varit ännu mer av en besvikelse. De ser knappast ut som ett topplag; är svajiga, försvarsspelet under all kritik och CL-premiären mot Sevilla på Anfield slutade endast 2-2, trots att de skapade mer än tillräckligt för att sätta spiken i kistan.

Det är lite små frågetecken om Jamie Vardy, Christian Fuchs och Robert Huths vara eller icke vara i matchen, men det mesta tyder på att alla kommer kunna medverka från start för Leicester. Desto värre är situationen för Liverpool, som har kvartetten Joel Matip, Emre Can, Dejan Lovren och Alex Oxlade-Chamberlain osäkra samt Sadio Mané avstängd.

Leicester trivs med ytor

Offensivt finns det klass och udd i Leicester. Shinji Okazaki ser formstark ut och Jamie Vardy trivs alltid när ytor dyker upp. En perfekt spelare att ha när det är fokus på att ställa om – och det blir det här. Liverpool är ett motstånd som borde vara som kostymsytt för Leicesters offensiva vapen.

Liverpools försvarsspel är omöjligt att lita på och det ser värre och värre ut. Jürgen Klopp har onekligen mycket att tänka över – men faktum är väl så enkelt att materialet inte håller för ett lag som vill spela som dem, den typen av fotboll?

Nu är det möjligt att Liverpool måste rotera om runt en hel del i startelvan, då det bara är tre dagar till en tuff bortamatch mot Spartak Moskva. Försämrar såklart deras odds.

Tre raka inbördes möten på King Power Stadium har vunnits av Leicester, som dessutom gjort minst två baljor i samtliga. Undertecknad skulle inte bli ett dugg förvånad om det upprepades på nytt…

Leicester över 1,5 mål spelas till 2,88 gånger pengarna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leicester över 1,5 mål
Odds: 2,88 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 23/9
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 24%
X: 26%
2: 52%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 45%