Streama Leipzig Bayern

Speltips inför Leipzig – Monaco 13/9: CL-debut för tyskarna

Nyrika RB Leipzig debuterar i Champions League och ställs väl där mot franska Monaco i vad som väntas bli en spännande historia. Vi har identifierat spelvärde på 1X2-marknaden.

Det är kanske inte på det mest charmerande av sätt som nyrika Leipzig nått hit, till ett Champions League-slutspel, men annat än att det är imponerande av spelare och ledare kan inte påstås. Som nykomlingar; att komma upp och bara spela ut, och landa på en andraplats i Bundesliga, som är en av de tuffaste ligorna i Europa. Det snackas inte bort hur som helst…

Årets seriespel öppnades däremot med en 0-2-förlust mot Schalke 04, för att nu ha vunnit två matcher på raken. Formen bör inte vara i fara. Detta Leipzig har stor potential och spets i spelare som Emil Forsberg och Timo Werner.

Inför matchen rapporteras tyskarna ha hela truppen intakt och att den bästa möjliga startelvan således kan ställas ut.

Monaco var en annan av de största utropstecknen i den europeiska toppfotbollen förra året, när de, mot alla odds, vann Ligue 1 före Paris Saint-Germain. Gott om klass finns det fortfarande i truppen, men man har blivit av med flera av de mest färgstarka spelarna; bland andra Kylian Mbappé. Enorma miljardsummor har landat på klubbkontot.

Gabriel Boschilla och Almamy Touré är osäkra för Monaco. Annars bara positiva besked på skadefronten.

Grupp G, som båda dessa tillhör, är den, i min bok, mest spännande gruppen i årets Champions League. Utöver Leipzig och Monaco är även Porto och Besiktas i den. Det är väl mer eller mindre jämnt strå mellan de tre förstnämnda, men Besiktas är inte utom chans heller. Därför – kniven mot strupen i varenda match.

Kommer från en 0-4-förlust

Så, i vilkas händer lämnar vi förtroendet? Leipzigs! De bör ha större chans att vinna än de 2,20 x insatsen som presenteras för det indikerar på, varpå det bara är att slussa in polletterna.

Om vi tittar spelare för spelare är det två mycket svårskiljaktiga lag, men Leipzig bör ha aningen högre kapacitet. Monaco köptes, som nämnt, isär till stora delar under transferfönstret och har att arbeta med lite mer knappa spelarresurser kontra förra året.

Därtill kommer Monaco till spel med en chockförlust mot Nice, med hela 0-4. Var det brytpunkten efter en fantastisk seriestart?

Leipzig har steppat upp rejält efter premiärförlusten; nu vunnit två raka matcher bekvämt. Borde stärka dem enormt. Offensiven sprudlar! Alltid fart i spelet när Leipzig spelar.

Det är alltså CL-debut för tyskarna. Spelarna lär vara inspirerade till max och komma ut med en god energi inför en påtryckande hemmapublik. Vinner? Den raka ettan spelas hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leipzig vinner, rak etta
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 13/9
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 46%
X: 27%
2: 29%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 45%