27 augusti 2018 Levante Celta Vigo speltips La Liga

Speltips inför Levante – Leganés 19/12: De drar det längsta strået

Nära på fifty-fifty, menar oddssättarna – och man kan förstå hur de resonerar. Men är det rättvisande? Speltips inför Levante – Leganés i Primera División, tillsammans med allt inför matchen och de preliminära startelvorna, hittas bäst här.

Titelracet i all ära, men för närvarande känns bottenstriden som den hetare i spanska Primera División. Detta i en period där bottentrion, som varit en bra bit på efterkälken, fått kraft; löser bättre resultat och över det hela ser bättre ut.

Detta får bland andra Levante att känna pressen underifrån. När fyra vinstfria seriematcher, fem om vi inkluderar den inhemska cupen, radats upp har deras avstånd till det röda tabellområdet krympt till fem pinnar.

Eftersom Leganés med knappa siffror lyckades överleva i La Liga, var man sedda som en bottenklubb på nytt – och även om undertecknad långtifrån räknar bort att de kan bli det; riskera kontraktet, ska de ha heder för hur de presterat i deras 16 inledande matcher; sex vunna, två oavgjorda och sju förluster; med det en elfteplats.

Det finns en radda skador att ta hänsyn till inför matchen. Borta för Levante är Roger Martí, Iván López, Àlex Alegría, Cheick Doukouré och Chema Rodríguez. Dito för Leganés – Jon Serantes, Martín Mantovani, Dimitrios Slovas och Omar Ramos. Som osäkra står Gabriel Pires, Darko Brasanac samt Alexander Szymanowski.

Ska räknas som hyfsat klara favoriter

Vad oddssättarna menar är att Levante inte ska vara mer än försvinnande knappa favoriter. Vad vi menar är att man kan förstå hur de resonerar, men att det är missvisande och att värde finns att tälja på värdskapet.

När Levante inte vunnit på fem matcher, varav fyra i serien, är det klart att marknadens tro på dem minskar – men hur allvarlig är situationen? Inte speciellt, menar undertecknad. De två enda av dessa matcher som förlorats har varit mot Atlético Madrid samt Athletic Bilbao. Resterande har slutat med oavgjorda utfall.

Förra veckan fixade Levante exempelvis ett kryss via 0-0 borta mot Sevilla. En mycket stark prestation.

Vad vi också ska nämna är att Leganés förlorat fem av deras sex senaste matcher i Primera División, i vilka det bara blivit ett mål framåt, och även om spelschemat varit tufft blir det lite missvisande att höja upp Levantes dipp som den värre.

Två jämna lag, ena laget med hemmaplansfördelen. Slutsats?

Levante +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om matchen skulle sluta med oavgjort utfall – spelas till 1,91x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Levante +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:30, tisdag 19/12
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 36%
X: 32%
2: 34%
Över 2,5 mål: 38%
Under 2,5 mål: 65%