Speltips inför Levante – Villarreal 21/8: 1X2-tecken från måndagspremiären

Spelbloggare Publicerat: 21 August 2017

Speltips, odds och statistik inför Primera División-premiären mellan nykomlingen Levante och ett klart mer namnstarkt Villarreal bjuder vi på här – och svårighetsgraden höjs rejält, med en 3,20-oddsare.

De sista Primera División-premiärerna ska avverkas under måndagskvällen och den första av dessa spelas mellan dessa parter – Levante och Villarreal. Klassisk botten mot toppen-match?

Det fick räcka med ynka året nere i Segunda División för Levante, som i storartad stil toppade serien med hela 14 pinnar ner till närmsta konkurrent – trots att man rullade fram i halvfart under slutspurten. Nu är de tillbaka i det spanska finrummet med förhoppningen att, till en början, förlänga sejouren där med en säsong.

Truppen som helhet är rätt tunn på framträdande namn och det kommer krävas ett hårt, kollektivt jobb för att överleva i Primera División. Att det blir en bottenstrid kan vi väl närmast räkna med?

Villarreal är förstås av en helt annan kaliber; ska vara uppe och tampas om platserna i toppen, om än inte i titelstriden. Glappet, kvalitetsmässigt, till i första hand Real Madrid och Barcelona är alldeles för stort för att man ska kunna drömma om en titel. En femteplats blev det förra året och med det missat Champions League-spel – en besvikelse. En stor sådan.

Det är ett skadeskjutet Villarreal som äntrar årets seriespel. Skadelistan pryds av Adrian Marin, Sergio Asenjo, Mario Gaspar, Bruno Soriano och Denis Cheryshev medan Cederic Bakambu samt Samu Castillejo är avstängda. Tar på såväl bredd som spets…

Levante är inte heller helt befriade från avbräck; Roger Marti är skadad, Rober Pier avstängd och Enis Bardhi samt Pedro Lopez osäkra till spel.

Krysset spelas

Det finns en handfull faktorer att ta hänsyn till inför matchen. När vi kokat ner dessa landar vi i en slutsats värd 3,20 x insatsen – att det slutar oavgjort.

När året summeras är det med största säkerhet botten mot toppen, och det är med den ingångspunkten de ska värderas. Men vilka motvikter finns det? Såklart, det mest uppenbara; hemma-/bortafaktorn. Villarreal är inte alls lika bra på resande fot, kontra hemma.

Och sedan är det en stor match för Levante. Tillbaka i Primera División, inför hemmapubliken i en premiär. Spelarna kommer lyftas av publikstödet och skrällar för nykomlingar i just premiärer är vi bekanta med sedan tidigare.

Dock tror vi inte att det räcker till tre pinnar för Levante, som trots allt vi kan anta kommer ställas inför problem mot Villarreals bollsäkra och tekniskt skickligare spelare.

1-1?

Oavgjort, det raka krysset, finns alltså till oddset 3,20 hos Betsson och det synar vi.

  Rygga spelet hos Betsson – Få 1 000 kr riskfritt spel!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr riskfritt spel)
Spelstopp: 20:15, måndag 21/8
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: