13 augusti 2019 Celtic Cluj Speltips

Speltips inför Linfield – Celtic 14/7: Oförtjänt stort favoritskap

Fredagen bjuder på en hängmatch från Champions League-kvalet och den står nordirländska Linfield och klassiska Celtic för. Har vi en oförtjänt stor favorit?

Det här blir den andra kvalrundans sista inledande möte och vi har en storfavorit i form av klassiska Celtic, mot blåbärsklubben Linfield. När dubbelmötet ska summeras ska Celtic helt enkelt stå som vinnare och därmed bli klara för den tredje kvalrundan.

Efter att ha landat på andraplats tre år efter varandra, lyckades Linfield vinna den nordirländska förstadivisionen tack vare en slutspurt utöver det vanliga. Serien återstartar om cirka tre veckor och vart man står är svårt att sätta fingret på; truppmässigt, med formen och inte minst tajmingen.

Celtic är inte i behov av någon djupare eller detaljrik introduktion. De är långtifrån vad de en gång varit, men alltjämt en av Europas mest klassiska och anrika klubbar. I vanlig ordning domineras den skotska klubbfotbollen och hela sex raka serietitlar kan man stoltsera med. Seriespelet är nu på is och säsongen tar fart strax före den gör för Linfield.

Linfield plusspelas

Över 180 minuter ska Celtic med all säkerhet ha avancerat vidare, men helt utan att det blåser motvind? Det är inte alls så säkert.

På hemma- kontra bortaplan är Celtic som natt och dag – inte minst i Europaspelen. Vi kan bara titta på förra årets kvalmatcher på resande fot; 0-1-förlust mot Lincoln Red Imps, från Gibraltar, 1-1 mot kazakstanska Astana och 0-2 i baken mot israeliska Hapoel Be’er Sheva. Varför skulle då detta bli en ”walk in the park”, som oddssättarna tror?

Linfield är förstås flera klasser sämre än Celtic, men inte varit helt ute och virrat i Europakvalen de senaste åren. Dessutom har man två matcher i benen från kvalrunda ett – och vinstsiffrorna skrevs 1-0 över La Florita från San Marino.

Vissa problem kan de absolut ställas inför, Celtic…

Linfield +2,25 mål (asian handicap) hämtas till 2,06x hos ComeOn. Då får vi halv vinst på spelet om de förlorar med exakt två mål.

  Rygga spelet hos ComeOn – Få 3 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Linfield +2,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, fredag 14/7
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 4%
X: 11%
2: 90%
Över 2,5 mål: 70%
Under 2,5 mål: 33%