8 oktober 2017 Litauen England

Speltips inför Litauen – England 8/10: Ensidigt i betydelselösa matchen

En i praktiken helt betydelselös match väntar mellan Litauen och England under söndagskvällen. Finns det risk att ”De Tre Lejonen” har svårt att tända till? Vi tror inte det!

Trots att England stundtals sett lite smått uddlösa ut och faktiskt borde ha mer att bjuda på, har de spelat hem en världsmästerskapsbiljett till Ryssland nästa sommar – helt utan bekymmer. Grupp F har varit en så kallad ”walk in the park” och med 7-2-0 i resultatraden har de sex pinnar ner till närmsta konkurrent i form av Skottland med matchen kvar att avverka.

Den där andraplatsen är det däremot öppet race om mellan tre nationer, men det påverkar inte den här matchen och den här matchen påverkar inte heller den striden.

Litauen kämpar på bäst de kan, men har svårt att få utdelning för allt slit. Ibland är det så enkelt som att materialet inte är av tillräckligt hög klass. De tar varje match i taget och spelarna får bra med erfarenhet när de ställs mot bättre motstånd, så motivationsbrist råder knappast. De är vana att vara i den här situationen…

Jumboplatsen har Litauen ändå kunnat undvika. Den parkeras på av blåbärsnationen Malta, som man spelade oavgjort borta mot i veckan, 1-1, och facit för Litauens del är en vinst, tre kryss och fem torskar. Inte fy skam.

Fart och finess på topp

Nu när mästerskapsplatsen är säkrad för England – detta efter 1-0-vinsten över Slovenien – kommer det roteras hejvilt i startelvan, talar allt för.

Men bredd finns det i England och de spelarna som kommer in lär vara motiverade att visa framfötterna, för att komma närmare den ordinarie startelvan. Perfekt chans för dem att briljera.

Räcker detta för att klå upp Litauen? Visst borde det vara så…

Den offensiva topptrion kan komma att se ut som följer: Dele Alli, Daniel Sturridge och Jesse Lingard. Den förstnämnda av dessa är en av lagets stora huvudpjäser, men var avstängd senast och väntas därför få spela nu. Hur som helst; i dessa tre spelare finns både fart och finess, vilket kan behövas mot ett förmodat samlat försvar.

Litauen håller ingen vidare standard och 1-1 mot Malta i veckan var ett fiasko. Visar på de begränsningar som finns i laget.

När länderna mätte krafterna på Wembley Stadium vann England med 2-0. Tror de plockar hem ännu en stabil trea, bortaplan till trots. Nycklarna finns, utan tvekan!

England -1,5 mål (asian handicap) synas till finfina 2,19 x såsen hos Bet365. Risk att oddset droppar, varpå vi hoppar in tidigt och rekommenderar er detsamma.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: England -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,19 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, söndag 8/10
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 10%
X: 19%
2: 73%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 49%