Speltips inför Liverpool – Arsenal 27/8: Underhållande toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 27 August 2017

Matcherna mellan rivalerna och de tänkta toppkonkurrenterna Liverpool och Arsenal brukar bli underhållande historier och vi ser inte någon anledning till att söndagens batalj dem emellan skulle bli annorlunda.

Det är med positiva minnen – men kanske trötta ben – som Liverpool tillbaka för spel på Anfield, efter att ha satt spiken i kistan mot tyska Hoffenheim i Champions League-kvalets sista runda i veckan. Gruppspel väntar därmed för första gången sedan 2014. Risk för baksmälla här?

Årets Premier League har Liverpool inlett med en vinst, 1-0 över Crystal Palace, samt ett kryss, vilket kom borta mot Watford i premiären, 3-3. Offensiven snurrar på även utan Philippe Coutinho som det verkar, men defensivt är problemen intakta. Svajar lätt till.

Tålamodet för Arsenal sinar ut… Premiären hemma mot Leiester må ha vunnits efter att 2-3 vänts till 4-3 under slutminuterna och tre pinnar är tre pinnar. De blev dock hårt sårade vid upprepande tillfällen och känns fortsatt ostabila, vilket 0-1-förlusten i den andra matchen mot Stoke var ett ännu bättre facit på.

Vartåt barkar det? Svårt att sia, för både Liverpool och Arsenal. Det här blir hur som helst en kraftmätare värd namnet.

Det är ett skadeskjutet Liverpool som tar plats på Anfield. Namnen som vi kan räkna bort helt är Adam Lallana, Adam Bogdan och Mamadou Sakho. Nathaniel Clyne och Danny Ings rapporteras vara osäkra. Och inte kommer väl Philippe Coutinho, med alla turer runt honom, spela?

För Arsenal är alltjämt Santi Cazorla och Joel Campbell out. Jack Wilshere liksom Alexis Sanchez ser ut att kunna spela.

17 mål på de tre senaste inbördes mötena

Mål, mål, mål! Det är min bestämda tanke inför matchen. En fantastisk fotbollsfest för de neutrala åskådarna, medan lagens fans lär dras mellan hopp och förtvivlan – med offensiva besked och defensiva problem.

För Liverpool är det just så det brukar se ut. Målfesterna radas upp, där ett sprudlande anfallsspel varvas med uruselt försvarsdito, inte minst vid fasta situationer. Fyra av deras fem senaste matcher har innehållit minst tre baljor och tre av matcherna minst fyra.

Dessutom – risk för trötta ben hos Liverpool? Kan innebära tappat fokus.

Arsenal ställdes mot ett svårspelat Stoke senast och förlorade alltså med 0-1. Varningssignalerna är därmed redan uppskruvade. Innan dess, när man mötte ett Leicester som bjöd upp mer till kamp, blev det alltså sju mål i matchen.

Till stora delar är det samma Arsenal i år, som i fjol, med det stora undantaget att den knivvassa anfallaren Alexandre Lacazette hämtats in. Bättre udd och större konkurrenssituation.

När Liverpool och Arsenal möter varandra brukar det, som nämnt, kunna bli en hel del mål. De tre senaste inbördes mötena har innehållit hela 17 mål. 7/8 senaste har passerat 2,5-målslinan och sex av dem även 3,5-linan.

Över 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om det blir exakt tre mål – spelas till 1,91x.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 28/8
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: