10 december 2019 Salzburg Liverpool Speltips

Speltips inför Liverpool – Burnley 16/9: Oro för det läckande försvarsspelet

Lördagens huvudmatch i Premier League, med klassisk avsparkstid, 16:00, bjuder ett möjligen småtrött Liverpool och formstarka Burnley på. Defensivt är Liverpool sårbara och det öppnar för ett visst speltips. 

Spelschemat är hektiskt för Liverpool just nu. Det här blir den tredje matchen på en vecka och orken kan förstås börja tvina snart och det i ett skede formen är fruktansvärd.

Trots en uppsjö av målchanser, en straffspark bland annat, kunde Liverpool inte sätta spiken i kistan i veckans CL-match mot Sevilla, också på Anfield, och det straffades man hårt för. 2-2 på tavlan när 90 minuter var summerade. Bättre var det knappast innan dess, när Manchester City besöktes och förlustsiffrorna skrevs förnedrande 0-5.

Det är faktiskt så att Burnley hittas ovanför Liverpool i Premier League-tabellen, på bättre målskillnad. Lagen har skramlat ihop sju poäng vardera på de inledande fyra matcherna och detta är en storsuccé för Burnley, som redan stått för två stora skalper – oavgjort mot Tottenham och vinst över Chelsea, båda matcher på bortaplan.

En snackis inför matchen är att Philippe Coutinho kan göra sin årsdebut för Liverpool efter det stora transferståhejet. Han blev inbytt med kvarten kvar i veckans match mot Sevilla och är därmed mer än aktuell för en startplats. Annars saknar ”The Reds” fortfarande avstängde Sadio Mané och har därtill några namn på skadelistan.

Burnleys keeper Tom Heaton åkte på en otäck smäll i 1-0-vinsten mot Crystal Palace senast och kommer missa denna match.

Mycket talar för – mål åt båda håll

Tredje matchen på en vecka, usel form och ett läckande försvarsspel. Att Liverpool ska släppa in ett mål mot ett välpresterande Burnley ska ses med stor sannolikhet.

Burnley är extremt formstarka; kommer, som nämnt, från en 1-0-vinst över Palace förra veckan. De mer storartade prestationerna har däremot kommit bortamatcherna mot Chelsea, 3-2-vinst, och Tottenham, 1-1. Man har visats kapabla att steppa upp och skrälla mot toppmotstånd även på resande fot, vilket inte var fallet i fjol.

Som alltid på Anfield kommer Liverpool skruva upp bolltempot, trycka upp positionerna och påbörja jakten på mål omgående. Detta ska inte ses utan risk så ihåligt deras försvarsspel faktiskt är. De två senaste matcherna har landat i sju insläppta. Det är bara att jämföra truppens försvarsmaterial mot anfallsdito. Helt obalanserat.

Vi ställer våran tro till att det slinker in minst en balja bakom båda målvakter och spelar alltså att båda lagen ska göra mål till oddset 2,15 hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 16/9
TV: 
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 78%
X: 15%
2: 7%
Över 2,5 mål: 65%
Under 2,5 mål: 39%