1 april 2017 Liverpool Everton

Speltips inför Liverpool – Everton 1/4: Superderbyt är här!

Merseysidederby! Trots att storhetstiderna är över för både Liverpool och Everton, är det fortfarande ett derby som rör upp extrema känslor. Lördag 13:30 möter de varandra på Anfield – och vi spetsar till spänningen med ett fint speltips.

Storhetstiderna över, ja, men det är ändå två klubbar med helintressanta projekt i rullning. Liverpool har en fantastisk utvecklingspotential och faktiskt redan nu toppchans på en Champions League-plats. Defensivt har man dock vissa bekymmer och det är framförallt på den fronten Jürgen Klopp måste se till att arbeta för att laget ska kunna ta nästa kliv.

Ett bra transferfönster – och Liverpool kan mycket väl vara att räkna med kommande spelår. På allvar.

I Everton har det pumpats in pengar, varpå klubben ser mer intressant ut än på evigheter. Förhoppningen är att framöver kunna utmana i den absoluta toppen av Premier League och visst finns förutsättningarna. Frågan är; kan man behålla målsprutan Romelu Lukaku nästa säsong?

Nu är det här och nu. Förutom all prestige som finns vid sidan om det sportsliga, är det en match där Liverpool vill se till att skrapa ihop poäng för att stärka deras aktier i Europastriden medan Everton vill ta ytterligare kliv närmare topp sex.

4/5 senaste under linan

Att Liverpool har problem i defensiven är tveklöst, men betyder det att det här kommer bli något målpartaj? Undertecknad är inte helt säker på den saken, utan lutar snarare åt att det blir en tillknäppt historia.

Derbyn tenderar ju att luta över lite mer åt det fysiska hållet, vilket kan sätta käppar i hjulen för det offensiva spelet. Exempelvis blev ju det omvända mötet på Goodison Park en oerhört tajt match där matchens enda mål kom i den 94:e minuten, via Sadio Mané. Med den har fyra av de fem senaste inbördes mötena har slutat under 2,5 mål.

Everton visade dessutom prov på fint försvarsspel före uppehållet – med hållna nollor i 4/5 senaste matcherna.

Att Roberto Firmino är ett tveksamt kort för Liverpool talar knappast för deras fördel heller. En oerhört betydande pjäs i offensiven, särskilt i matcher där mönster behöver brytas.

Under 2,75 mål (asian handicap) spelas till 1,95x hos Bet365. Då sitter spelet vid noll, ett eller två mål. Halv miss vid tre och hel miss vid fyra eller fler.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 1/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 58%
X: 24%
2: 19%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%