Speltips inför Liverpool – Hoffenheim 23/8: Nytt hörnobjekt

Spelbloggare Publicerat: 23 August 2017

Ännu ett hörnspel plockas i onsdagens Champions League-kval. Detta bjuder vi på från returen mellan Liverpool och Hoffenheim, där vi tror på – fart och fläkt.

När Mark Uth forcerade in reduceringsbaljan till 1-2 för Hoffenheim på Rehin-Neckar-Arena vaknade det här dubbelmötet till liv och helt och hållet ska den tyska sidan inte räknas bort, även om uppförsbacken är brant.

Lite sidostatistik som är av intresse är att ingen tysk klubb någonsin vunnit över Liverpool på Anfield. Blir Hoffenheim de som bryter den trenden? Det är i alla fall vad som krävs för att Champions League-drömmen ska slå in, och det är inte ens säkert att det räcker.

Matchen på Rehin-Neckar-Arena hade kunnat sluta lite hur som helst och det var ändå med visst flyt som Liverpool lämnade arenan som vinnare. Hoffenheim skapade en handfull klara målchanser och missade exempelvis en straffspark redan i den 12:e minuten. Om den hade satts – hur hade matchbilden utvecklats då?

Ett av de stora utropstecken inför returen är att Philippe Coutinho kan spela för Liverpool på nytt, då flytten till Barcelona inte verkar bli av. Annars saknas Adam Lallana, Nathaniel Clyne och Danny Ings. Kevin Akpoguma är ett frågetecken för Hoffenheim, som annars har resten av truppen hel.

Hörnpartaj?

Spelbolagen tycks inte komma överens på hörnmarknaden. Hörnlinan är utställd på 9,5 – Unibet menar att överspelet ska vara favorit, Bethard att underspelet ska vara dito. Vem har rätt?

I min bok är det inte mycket till snack om saken – här är det Bethard som är ute och snurrar. Gillar alltså oddset som dukas upp på överspelet, 1,95.

Hoffenheim, på bortaplan, kommer behöva minst två baljor för att kunna avancera vidare och vi kan anta att de kliver på framåt, vilket skulle öppna för en svängig batalj, så omställningsstarka Liverpool är. Chanser och mycket boll i respektive straffområde – och det bäddar för hörnsparkar.

Det blev 11 stycken hörnor i Tyskland och om vi tittar på båda parters hörnstatistik, detta och det förra spelåret inräknat, var Liverpools snitt på 9,9 samt Hoffenheims på 10,0.

Över 9,5 hörnor spelas alltså till oddset 1,95 hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 9,5 hörnor
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 23/8
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: