Speltips inför Liverpool – Sevilla 13/9: Blir det att åka av?

Spelbloggare Publicerat: 13 September 2017

Blir det att åka av? Ett superklipp hämtas från målmarknaden inför onsdagens Champions League-batalj mellan Liverpool och Sevilla på Anfield.

Det är en ren knockoutförlust som Liverpool ska försöka hämta andan från när den klassiska klubben är tillbaka på Champions League-scenen, som de inte varit sedan 2014. Helgens batalj borta mot Manchester City slutade nämligen i en förnedrande 0-5-förlust sedan Sadio Mané blivit utvisad i den 37:e minuten efter ett rent överfall.

I och med att Liverpool dessförinnan var i så pass bra form – varåt barkar det; studsar de tillbaka direkt eller är moralen bräckt? Jürgen Klopps mannar har i alla fall, även om bristerna alltjämt är uppenbara, stått för flera solida prestationer. Att exempelvis skicka ut tyska Hoffenheim med 6-3 över två möten i den sista kvalrundan, det imponerar.

Sevilla må inte ha haft kapacitet att på allvar utmana Real Madrid, Barcelona eller Atlético Madrid i den spanska toppen de senaste åren – men har stått för stora skalpar ute i Europa. Det var med stor besvikelse som förra årets CL-åttondelsfinal åktes ut när Leicester stod för motståndet. Dessförinnan blev det dock tre raka Europa League-titlar – ett världsrekord.

Formkurvan pekar uppåt för denna aftons spanska gäster. Eibar krossades med 3-0 senast och innan dess blev det en 1-0-vinst när Getafe besöktes. Detta ska inte förväxlas med att det sett bra ut från start och formen kanske därför är i fara? Exempelvis var Sevilla på håret att skickas ut av turkiska Istanbul Basaksehir i kvalets playoffrunda.

Dejan Lovren är tillbaka i Liverpools backlinje och det måste kännas extra bra i och med de fem insläppta mot City senast. Utöver det kan Phillippe Coutinho spela nu, har Jürgen Klopp deklarerat. Stora nyheten för Sevilla är att Nolito missar matchen. Avbräck!

Presspelet – en nyckel för Liverpool

Det finns två olika typer av Liverpool; standardversionen med ett stenhårt presspel samt den andra varianten när de är lite mer tillbakalutade. Det sistnämnda faller sällan ut speciellt väl och det har förstås med de bristfälliga kvalitéerna i defensiven att göra.

I den här matchen är det tveklöst att Liverpool kommer försöka komma upp i banan och störa ett Sevilla som dessutom trivs bäst med att rulla bollen och i och med det kan hamna i småknepiga situationer då och då. Vad öppnar detta för, om inte – fart, fläkt och mål?

Gästerna har alla kvalitéer som krävs för att såra motståndarnas svajiga försvar medan Liverpool brukar vara sylvassa hemma på Anfield, där målfesterna radas upp på löpande band.

Har svårt att se annat än en målrik match här och över 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre baljor – spelas till 1,91 x såsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kronor bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 12/9
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: