Speltips inför Liverpool – Swansea 26/12: Kortspel från sena matchen

Spelbloggare Publicerat: 25 December 2017

För att sätta stopp för Liverpools monsteroffensiv krävs ofta tjuvnyp och övertramp. Det väntar vi oss att tabelljumbon Swansea kommer använda när de besöker fyran Liverpool på klassiska Anfield. Det bäddar för ett kortspel.

Liverpool kommer från årets mest intensiva match för deras del – kanske i hela Premier League? Trots att de spelade ut rivalen och toppkonkurrenten, Arsenal, under längre perioder löstes bara 3-3 – och det dessutom med nöd och näppe.

Det var under loppet av en femminutersperiod kort in i den andra halvleken som de tappade 2-0 till 2-3, som sedermera, tack vare Roberto Firmino, som med visst flyt prickade in kvitteringsbaljan, vilket alltså blev matchens sista.

Positiva delen att hämta ut; spelet under merparten av matchen. Mindre positiva; hur försvaret återigen svajade till rejält. Flera liknande exempel under de senaste åren, även om detta var ett extremfall.

Det blev bara en pinne, 1-1, i hemmamatchen mot bottenkonkurrenten Crystal Palace för Swansea. Sådana matcher måste de börja vinna, så fästa som de blivit i tabellens nedersta skikt. Till säker mark; fyra pinnar. Det där krysset följde för övrigt upp två förluster, om än i svårare typer av matcher.

Grundproblemet för ”Svanarna” har varit den extremt impotenta offensiven. 11 mål på 19 matcher är klart minst i hela serien.

Jordan Henderson fick kliva av skadad senast för Liverpool och ska inte medverka här, talar rapporter för. Skadesituationen är därmed något förvärrad. Daniel Sturridge och Joel Matip står som osäkra kort. Gästerna har Wayne Routledge, Ki Sung-Yueng samt Lery Fer i riskzonen att missa matchen. Kyle Bartley och Wilfried Bony räknar vi bort.

De drabbas av flest kort

Faktum är att Swansea, trots deras tabellposition, brukar åka på få kort medan motståndarna får motta en del. Delvis kan det förklaras i att man ofta vill och kan föra matcherna.

Och därför blir den statistiken mindre relevant här. Mot Liverpool kommer allt handla om försvars- och omställningsspelet. Gäller att vara effektiva – i båda sista tredjedelarna av planen.

Liverpool ska med andra ord styra och ställa. På hemmaplan har de ett snitt om 0,8 ostskivor medan motståndarna är på 1,9.

För att Swansea ska kunna sätta stopp för Liverpools monsteroffensiv, då kommer det krävas diverse tjuvnyp och övertramp. Det kan vi kallt räkna med. Bäddar för kort?

Flest gula kort i matchen: Swansea spelas till 1,78 gånger degen hos Bwin. Observera att marknaden är liten och att oddsen kan förändras drastiskt.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Flest gula kort: Swansea
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kronor bonus!)
Spelstopp: 18:30, tisdag 26/12
TV:  viasatpremium logo viasatultrahd logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: