Speltips inför Liverpool – West Bromwich 13/12: Betydande skillnad

Spelbloggare Publicerat: 13 December 2017

Ett West Bromwich som tappat allt som kan liknas med stil ska väl bara värjas undan av Liverpool på Anfield i onsdagens kvällsmatch? Det är vi på Spelbloggare helt säkra över, varpå flera spel lockar.

Det är lätt hänt att fokusera på Liverpools problem i försvarsspelet, men faktum kvarstår; de är placerade fyra i tabellen, klara för Champions League-slutspelet och har inte förlorat på 11 matcher. Då är det svårt att utmåla Liverpool som en besvikelse, ett fiasko eller liknande.

Däremot åkte de på en lite mindre smäll i Merseysidederbyt mot Everton. 1-0 via Mohamed Salah blev till 1-1 efter att Wayne Rooney kvitterat när matchen klev in i dess slutfas, cirka kvarten från slutet. Detta trots ett makabert spelövertag samt övervikt i skapade chanser. Att värdera in i det hela är emellertid att ”The Toffees” steppat upp flera nivåer på sistone. Oro för formen? Icke!

Oro kan man dock inte undvika att känna för West Bromwich. Spelårets två inledande matcher, som båda vanns, har följts upp av 14 seriematcher utan vinst och målskillnaden är det enda som håller klubben ovanför strecket.

Alan Pardew har fått lite av en mardrömsstart som tränare för WBA, kan man också slå fast. Hans första match vid rodret, hemma mot jumbon Crystal Palace, slutade 0-0 och helgens bortamatch mot nästjumbon Swansea City förlorades med 0-1.

Mardrömsfacit: 14 matcher utan seger

Det är mörker, mörker och åter mörker för West Bromwich. Statistiken talar sitt tydliga språk; 14 matcher utan vinst! Under nya tränaren – fiaskon mot jumbon respektive nästjumbon. Inte finns det väl kapacitet att skaka om Liverpool för närvarande?

På Anfield kommer Liverpool få tid att spela possessioninriktad fotboll, trycka ner motståndarna och fokusera på det som de är bäst på – anfallsfotbollen.

Fem av de sju senaste matcherna i Premier League har Liverpool vunnit med minst tre baljors marginal. Övriga matcher var mot ett pånyttfött Everton och toppkonkurrenten Chelsea. Formen bör således vara konserverad.

Här riskerar WBA att bli utan flera framstående spelare. James Morrison och Craig Dawson är out medan kvartetten bestående av Nacer Chadli, Gareth Barry, Matt Phillips och Chris Brunt är osäkra kort.

Luktar det inte proppen ur?

Liverpool -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner med minst två mål – är en no-brainer till 1,61x hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor!

Speltips:

Speltips: Liverpool -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,61 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor!)
Spelstopp: 21:00, onsdag 13/12
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: