Speltips inför Lugo – Levante 2/6: Fredagsunderhållning från Spanien

Spelbloggare Publicerat: 31 May 2017

Mitten mot toppen, men med en betydande hemma-/bortafaktor. Lugo välkomnar den klara serievinnaren Levante till Estadio Anxo Carro, varifrån vi ser ena sidans möjligheter som större än oddssättarna.

Vilken succé! Från Primera División, ner i andradivisionen, och direkt upp på nytt. Levante har dominerat från början till slut i årets Segunda División och när två matcher av kalaset återstår, har de skrapat ihop 15 fler pinnar än tvåan Girona. 84 stycken på 40 matcher! Galet facit.

Nu är det bara att ladda batterierna för spel i finrummet. Får de behålla stora delar av truppen bör de absolut ha chans att överleva och etablera sig där.

Gästerna kommer till spel utan skadade Campaña, som varit tongivande i laget och spelat hela 34 matcher från start i seriespelet.

Gällande Lugo finns det inte lika mycket att hurra över. Precis som väntat hittas de i mittenskiktet av tabellen, faktiskt precis i mitten av den, på elfteplatsen. Resultatraden – 13-13-14. På ett ungefär vad som kan väntas, eller hur?

En vinst på de sex senaste försöken

Det stora framgångsreceptet bakom Levantes säsong har varit hemmaspelet, där de dominerat helt och hållet. På resande fot har de lite mindre smickrande, men alltjämt acceptabla 8-6-6 i resultatraden. Det kan jämföras med Lugos 10-3-7 hemma.

Men betyder detta att Lugo ska vara favoriter? Nja… Lätt att förblindas av statistiken.

Undertecknad ser istället Levantes chanser som stora – lite större än vad oddssättarna gör. Främsta anledningen; klasskillnaden som ändå råder. Levante är klart bättre, det kan inte sopas under mattan med.

Dessutom verkar det som att Lugospelarna i princip checkat ut, eller om de bara är ur slag. Oavsett vad; en vinst på de sex senaste matcherna samt fyra förluster på dessa. Ser inte alls bra ut. Blir lätt så i slutspurten, när man är fast i det ömsom bekväma och ömsom hopplösa mittenskiktet av tabellen.

Levantes bortaspel har väl gett mer att önska på sistone, men över det hela har de hållit nivån uppe och spelarna verkar inte vilja checka ut på semester ännu – det är skoj att spela fotboll när resultaten tickar in.

Insatsen kan skruvas ner något, men lite värde hittas ändå i Levante +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till de 1,85x som dukas ut av Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Levante +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, fredag 2/6
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: